17:02 / 24.07.2018.

Autor: K.L./HINA/HRT

Doček za izbornika Dalića u rodnom Livnu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je stigao u svoje rodno Livno.
Više desetaka tisuća navijača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, te brojna dijaspora iz Europe i svijeta okupila se u utorak u Livnu, rodnom mjestu izbornika hrvatske nogometne vrste Zlatka Dalića, koji je u kasnim večernjim satima stigao na gradski stadion. Ja sam jedan vas i nikad nisam zaboravio otkuda sam i gdje sam počeo. Znam s koliko ste strepnje i emocija ste navijali za hrvatsku reprezentaciju. Nismo svjetski prvaci, ali znate da su dečki dali sve od sebe, kazao je Dalić okupljenima nakon dolaska na veliku pozornicu.
Navijači iz cijele Hercegovine, Bosne, Zagreba i drugih hrvatskih i europskih gradova od ranih popodnevnih sati je pristizalo na stadion Nogometnog kluba Troglava, gdje je Dalić i započeo prve nogometne korake. 
Brojni uglednici također su stigli proslaviti srebro Vatrene reprezentacije u Bosni i Hercegovini. 
Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih  u Livnu kazavši kako su nogometaši predvođeni Dalićem vratili narodu vjeru i optimizam. 
Dalić je napravio jedno nacionalno čudo. Ta mladost, milijun mladića i djevojaka su manifestirali domoljubni naboj iskoristivši ovaj fenomenalni rezultat kojega je napravio Dalić sa svojom ekipom. Uspjeh Dalića i reprerezntacije ima jedan višestruki značaj. Pa i ovo danas u Livnu, pogledajte koliko je mladosti došlo, da pozdravi svog heroja, svoga Livnjaka, rekao je  Ćiro u izjavi medijima.
Ja kao njegov učitelj sam iznimno sretan kada učenik nadmaši učitelja. On je od najveće institucije kao što je FIFA dobio priznanje kao najbolji trener. Znači prešao me u svemu. Vjerujte mi da sam sretan zbog toga, zaključio je Ćiro. 
Emocije su bile velike kada je on igrao Svjetsko prvenstvo u Rusiji, bio sam previše emotivan. Nisam gledao utakmice koje je igrala hrvatska reprezentacija. Sada mi je puno lakše, znam da je napravio najveći uspjeh u hrvatskom sportu, a tvorac tog uspjeha je moj brat, ja sam ponosan jer je to uspio napraviti, rekao je Miran Dalić, Zlatkov brat.
Na Dalićevu dočeku su i potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni i lokalni dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!