10:45 / 06.12.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT

Dinamu brojna priznanja na simpoziju u Sarajevu

Nenad Bjelica (Armin Durgut/PIXSELL)

Nenad Bjelica (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Delegacija Dinama predvođena trenerom Nenadom Bjelicom bila je poseban gost na simpoziju u Sarajevu.
U sarajevskoj Vijećnici svečano je otvoren 8. međunarodni simpozij o sportu i prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019", a posebni gost bila je delegacija hrvatskog nogometnog prvaka Dinama.

Uz brojne poznate osobe iz javnog i sportskog života Bosne i Hercegovine, u Sarajevo su na simpozij stigli i trener Dinama Nenad Bjelica, najveća zvijezda zagrebačke momčadi Španjolac Dani Olmo, član Modrih i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak, a u delegaciji Dinama bili su i Zoran i Zdravko Mamić.

Na svečanosti su dodijeljene brojne nagrade zaslužnim sportašima i sportskim djelatnicima u regiji, a veliki broj priznanja pripao je upravo članovima hrvatskog prvaka.

Nagradu za najboljeg trenera u regiji odnio je Nenad Bjelica, najbolji igrač Balkana je Dani Olmo, dok je Amer Gojak najbolji bosanskohercegovački nogometaš. Braći Mamić pripalo je priznanje zbog posebnog doprinosa nogometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!