21:45 / 14.03.2019.

Autor: Hina

Dinamovi navijači nadglasali domaćine na Luzu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige Benfica je domaćin Dinamu.
Gostovanje zagrebačkog Dinama na stadionu Luz očito nije bio veliki mamac za navijače Benfice. Stadion 'svjetla' prima 64.500 gledatelja, najavljivalo se 50.000, međutim, okupilo se nešto više od 40.000 navijača i atmosfera je bila daleko od užarene. 

Na tribinama je bilo oko 1.500 navijača Dinama koji su bili smješteni na nekoliko sektora. Najveća skupina bila je na najvišem prstenu no to im nije smetalo da od prve minute sjajno bodre svoju momčad.
Kako je maskota lisabonskog kluba orao, uoči svake utakmice na Luzu bjeloglavi orao Aguia Vitoria leti oko stadiona, a zatim sleti na grb na travnjaku izazvavši oduševljenje domaćih navijača. 
Zanimljivo, dva sata prije početka utakmica prekinuta je metro "Azul" linija koja vodi prema stadionu Luz.
Prekid se dogodio u 17 sati i promet je do 18:30 sati bio isprekidan s prekidima po 15 do 20 minuta što je stvorilo ogromne gužve.
Srećom, kvar je na vrijeme otklonjen pa su navijači na vrijeme stigli na utakmicu koja je počela u 20 sati po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!