Dinamo za svaku utakmicu bez kazne uplaćuje u humanitarne svrhe

13.07.2022.

14:09

Autor: A.M./HRT/GNK Dinamo

Mali navijači

Mali navijači

Foto: Slavko Midžor / Pixsell/GNK Dinamo

Dinamo i zaklada "Nema predaje" u sezoni 2022./2023. pokreću novo izdanje kampanje ''Fair play na tribinama'' kako bi se zajedničkim naporom kluba, zaklade i navijača smanjila upotreba pirotehnike na stadionu, a kroz humanitarni karakter ujedno i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tako će hrvatski prvak nakon svake službene utakmice u novoj sezoni u kojoj ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, izdvojiti određeni novčani iznos. Kampanja se odnosi na sve utakmice  HNL-a, Hrvatskog kup i na UEFA-ina. Iznos koji će GNK Dinamo izdvojiti za svaku utakmicu domaćih natjecanja bit će 10 tisuća kuna, dok će za pojedinu UEFA-inu utakmicu klub izdvojiti pet tisuća eura.


GNK Dinamo i Zaklada "Nema predaje" zalažu se za navijačku atmosferu na stadionu i za podršku našim igračima na svim utakmicama, kao i za organizirano navijanje uz koreografije, ali bez upotrebe pirotehnike i poruka koje komuniciraju diskriminaciju, mržnju ili rasizam. Krajnji cilj je na stadionu Maksimir zajedno s navijačima stvoriti sigurno i pozitivno ozračje.

Zaklada "Nema predaje" će po završetku prvog dijela kampanje na kraju prvog dijela sezone formirati komisiju koja će javnim putem i u skladu s jasno određenim kriterijima kroz natječaj dodijeliti prikupljeni novac udrugama koje skrbe o djeci i mladima te socijalno ugroženim skupinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!