Dinamo se oglasio o FIFA-inoj suspenziji Emrelija

06.10.2022.

20:48

Autor: I.Ž.K./HRT/GNK Dinamo

Mahir Emreli

Mahir Emreli

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Nakon što su poljski mediji objavili da je FIFA suspendirala Mahira Emrelija, iz Dinama, njegova sadašnjeg kluba, oglasili su se priopćenjem.

Emreli je bio član Legije, a za klub iz Varšave upisao je 33 nastupa te postigao 11 pogodaka. Nakon raskida ugovora s Legijom, u veljači ove godine stigao je u redove hrvatskog prvaka.

Mediji u Poljskoj navode da Azerbajdžanac prema presudi FIFA-e Legiji duguje 100.000 eura.

Direktor za pravne poslove Legije Kuba Laskowski objavio je kako je FIFA zabranila Mahiru Emreliju bilo kakvu aktivnost vezanu za nogomet sve dok ne podmiri dug Legiji. 

Dinamo u priopćenju navodi da nije stranka u tom postupku, ali da će primijeniti FIFA-inu odluku o suspenziji.

- S obzirom na velik broj medijskih upita obavještavamo javnost o tome da je GNK Dinamo preko Hrvatskog nogometnog saveza zaprimio tijekom današnjeg dana odluku FIFA-e o suspenziji igrača prve momčadi Mahira Emrelija zbog financijskih obveza koje igrač nije podmirio prema svom bivšem klubu, varšavskoj Legiji u roku dogovorenom kroz međusobni sporazum između igrača i Legije. Dinamo nije stranka u ovom postupku, ali će primijeniti odluku FIFA-e o suspenziji sve dok sukladno toj odluci kompletno dugovanje igrača Mahira Emrelija prema Legiji ne bude podmireno, stoji u priopćenju Dinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!