10:23 / 17.11.2021.

Autor: HRT/GNK Dinamo

Dinamo predstavio drugu kolekciju retro dresova

Dinamova nova retro kolekcija

Dinamova nova retro kolekcija

Foto: GNK Dinamo / -

GNK Dinamo nastavlja kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

Kako je najavljeno prije pola godine, klub će u narednom periodu predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna.


Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić na jedan su dan otputovali u zanimljivo razdoblje i 1990. godinu.

Bila je to estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači skupnim fotografiranjem zakoračili u 1990. godinu, u doba društveno političkih pa i sportskih promjena. Dres je ostao zapažen po scenama s nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i amblematskoj sekvenci kapetana Zvonimira Bobana


Nešto ranije tog proljeća Dinamo je u toj istoj kombinaciji, također na Maksimiru, svladao još jednoga starog rivala u derbiju, momčad Partizana s 2:1. Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom Gradjanski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!