13:00 / 13.02.2020.

Autor: K.L./HRT

Dinamo predsjedniku Osijeka odgovorio analizom iz emisije Stadion

-

-

Foto: - / -

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović kritizirao je suca utakmice Marina Vidulina.
Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović kritizirao je suca utakmice Marina Vidulina koji je u prvih 16 minuta dvoboja protiv Intera veznjaku Osijeka Dmitriju Lopi dao dva žuta, odnosno isključujući crveni karton.

- Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona. Čisto sumnjam i to je nešto zbog čega nećemo šutjeti, rekao je Meštrović u razgovoru za Glas Slavonije.

Hajduk nije reagirao na Meštrovićevu izjavu, dok se Dinamo oglasio službenim priopćenjem u kojem je priložio video iz HRT-ove emisije Stadion u kojoj sudački ekspert Marijo Strahonja analizira sporne situacije. - Prilažemo video koji će reći dovoljno sam za sebe, napisali su iz hrvatskog prvaka.

Prvo je Lopa u 35. sekundi neoprezno startao na protivničkog igrača, a potom je u 16. minuti dobio žuti karton zbog simuliranja.

- Sudac je od prve sekunde bio spreman na ovakve nepopularne situacije. Ispravna odluka suca, nema potrebe za komentiranjem, rekao je Strahonja.

- Ovako uđeš u 35. sekundi u igrača, neoprezan start, pa u 16. minuti simuliraš jedanaesterac..., dodao je stručni komentator Igor Cvitanović.

Analizirao je Strahonja i situaciju iz 16. minute kod simuliranja.

- Sve je čisto i ovdje. Jako dobro pozicioniranje suca, osjetio je da treba biti oprezan. Vjerojatno se i dobro pripremio prema ovom igraču koji zna raditi ovakva nesportska ponašanja. I prije utakmice ga je promatrao i znao da treba biti blizu njega, to je i radio i u konačnici poentirao, zaključio je Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!