19:19 / 10.10.2019.

Autor: M.M./Hina

Dinamo pobjedom uveličao 100. obljetnicu HNK Žepče

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Golove za Dinamo, koji je nastupio u trenutno najjačoj postavi bez reprezentativaca, postigli su Leon Šipoš i Dominik Rešetar.
Hrvatski prvak Dinamo pobijedio je pred oko dvije tisuće gledatelja BiH federalnoga drugoligaša Žepče iz istoimenoga srednjobosanskoga gradića s 2:0, uveličavajući tako 100.obljetnicu toga kluba.

Golove za Dinamo, koji je nastupio u trenutno najjačoj postavi bez reprezentativaca, postigli su Leon Šipoš i Dominik Rešetar.

Bila je to fešta za pamćenje jer Dinamo tradicionalno u Središnjoj Bosni ima puno navijača, a svoje zadovoljstvo dolaskom u Žepče nije krio niti predsjednik modrih Mirko Barišić koji je za Hinu kazao kako je iznimno sretan što je baš Dinamo uveličao važnu obljetnicu jednoga maloga kluba u hrvatskoj enklavi Bosni.

- Jako smo sretni jer smo znali i ranije da u Žepču i okolini imamo puno navijača i prijatelja. Impresionirani smo dočekom i drago mi je da je baš Dinamo odabran da uveliča 100.obljetnicu utemeljenja Nogometnoga kluba u Žepču.

I predsjednik HNK Žepče Miroslav Ilić je naglasio kako je veoma sretan što je Hrvatski prvak došao u Žepče i igrao protiv njegova kluba.

- Posebna je čast što je 100-tu obljetnicu Nogometnoga kluba Žepče uveličao Dinamo, najveći klub sa ovih prostora koju u Žepačkome kraju tradicionalno ima ogroman broj navijača. Za našu malu sredinu, u kojoj živi oko 25 tisuća Hrvata i u kojoj je Dinamo popularan i među pripadnicima drugih nacionalnosti ovo je bio spektukularan događaj. Hrvati Žepča dolazak Dinama doživljavaju kao velikio ohrabrenje i nastavak nesebične i konkretne pomoći svih Vlada iz Zagreba našem opstanku.

Utakmici u Žepču nazočio je i bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, koji je dan prije presude otišao u Međugorje gdje i boravi od ljeta prošle godine.

Zagrebački "modri" će sutra u Tuzli uveličati 100. obljetnicu BiH premijerligaša Slobode. U Dinamu je u šampionskoj momčadi iz 1982. godine igrao Tuzlak Ismet Hadžić, a kasnije i Ivan Cvjetković iz obližnjih Živinica.
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!