13:16 / 24.01.2021.

Autor: HRT

Dinamo o suđenju: Vjerujemo u sustav

Zoran Mamić na utakmici u Velikoj Gorici

Zoran Mamić na utakmici u Velikoj Gorici

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Gorica i Dinamo odigrali su u subotu u Velikoj Gorici atraktivnu utakmicu u kojoj su slavili gosti s 4:3. Nakon utakmice puno se govorilo o suđenju i spornoj situaciji u završnici susreta.

Modri su pri rezultatu 3:2 dobili kazneni udarac u 89. minuti, a domaćin nije imao prigovora na kazneni udarac, nego na situaciju koja mu je prethodila. Dan kasnije, oglasili su se iz Dinama.

- Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta.

Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav.

Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi, golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!