Dinamo lovi završnicu Kupa i priprema se za novu humanitarnu akciju

25.11.2022.

11:09

Autor: M.Š./HRT

Humanitarna akcija Futsal Dinama

Humanitarna akcija Futsal Dinama

Foto: futsal-dinamo.hr / HRT

Večeras u 18.15 u Domu sportova II odigrat će se utakmica osmine finala Hrvatskog malonogometnog kupa između prvoligaša Futsal Dinama i drugoplasirane momčadi 2.HMNL Istok Nove Gradiške. Pobjednik ovog dvoboja izborit će završni turnir osam najboljih momčadi Kupa Hrvatske koji će se održati iduće godine. 

- Taj dvoboj Kupa bit će uvertira za tradicionalnu humanitarnu akciju „Plavi Sveti Nikola“ koja se održava u sklopu domaće prvenstvene utakmice svake godine od 2017.

Gost šestog Plavog Svetog Nikole bit će MNK Osijek, povratnik u 1.HMNL, a dvoboj se igra u nedjelju, 4. prosinca s početkom u 18 sati.

Ove godine Futsal Dinamo organizirao je akciju za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji u čijem radu sudjeluje oko 40 djece i mladih s cerebralnom paralizom, Down sindromom, intelektualnim i motoričkim poteškoćama, poremećajima autističnog spektra i drugim poteškoćama.

Za ovu prigodu Futsal Dinamo je dizajnirao posebne dresove koje će igrači kluba nositi na utakmicama protiv Nove Gradiške (25. studenog, Dom sportova II) i Osijeka (4. prosinca, Kutija šibica), a Dinamovi igrači i svi koji se želje priključiti humanitarnoj akciji moći će za njih licitirati na Futsal Dinamovoj Facebook stranici, od nedjelje 27. studenog do nedjelje 4. prosinca, odnosno dana prvenstveno-humanitarne manifestacije Plavi Sveti Nikola.

Osim humanitarne akcije, Futsal Dinamo je pripremio i poklon pakete za najmlađe navijače, a koje će dijeliti plavi Sveti Nikola na utakmici protiv Osijeka, 4. prosinca u Kutiji Šibica.

- Pozivam sve ljude dobrog srca da sudjeluju u humanitarnoj aukciji koju organizira Futsal Dinamo za mlade polaznike Judo kluba Fuji iz Velike Gorice. Na aukciji ćete moći kupiti naše dresove koje smo nosili na utakmicama, a koji su posebno dizajnirani za ovu aukciju, pa je riječ o unikatnim dresovima. Nadam se da će što više ljudi sudjelovati u aukciji kako bi skupili što više sredstava za klince kojima je potrebna pomoć i da će naši navijači još jednom pokazati veliko plavo srce kao puno puta dosad!, rekao je Filip Novak, igrač Futsal Dinama i povremeni reprezentativac.

Cijena ulaznice za obje utakmice iznosi 30 kuna, navode u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!