Dinamo kažnjen sa čak 100.000 kuna zbog nereda u derbiju

31.05.2022.

19:55

Autor: I.Ž.K./HRT

Bakljada BBB-a na utakmici Dinamo - Hajduk

Bakljada BBB-a na utakmici Dinamo - Hajduk

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 36. kola HT Prve lige.

GNK Dinamo kažnjen je sa 100.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk, stoji u objavi na službenim stranicama HT Prve lige.

Pripadnici navijačke skupine BBB, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su do 70. minute zapalili ukupno 36 baklji, od kojih je 11 bačeno na tartan stazu. U 70. minuti počela je bakljada na sjevernoj tribini prilikom koje su bačena dva topovska udara te izuzetno velik broj baklji, najmanje 50, od kojih je najmanje 15 bačeno na tartan stazu i najmanje 11 u teren za igru. Zbog velikog dima, točan broj nije bilo moguće utvrditi, a zbog svega navedenoga nastupio je prekid igre od 70 do 80. minute. U 101. minuti dogodilo se utrčavanje jednog navijača u teren, navodi se u objašnjenju kazne. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!