Dinamo kažnjen gotovo dvostruko više od Hajduka

18.08.2022.

13:30

Autor: A.M./HRT

default error photo

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za utakmice petog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljeno je na službenim stranicama lige. Najveću kaznu dobio je DInamo, a gotovo dvostruko manju Hajduk. Kažnjena je i Rijeka.

- GNK Dinamo kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk. Na sjevernoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina BBB u 63. minuti zapaljene su dvije baklje, od koji je jedna bačena na tartan stazu, u 65. minuti dvije dimne kutije, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, od 76. do 80. minute zapaljeno je šest baklji i sedam dimnih kutija, od kojih je jedna dimna kutija bačena na tartan stazu, a jedna baklja u teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 30 sekundi. Na južnoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina Torcida u 29. minuti zapaljena je jedna baklja, u 71. minuti zapaljeno je deset baklji, od koji je šest bačeno na tartan stazu te u 74. minuti jedna baklja koja je bačena na tartan stazu.


HNK Hajduk kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk.


HNK Rijeka kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Slaven Belupo. Na sjevernoj tribini gdje su smješteni domaći navijači zapaljeno je sedam dimno-zapaljivih naparva koje nisu ubacivane oko terena i u teren za igru, piše disciplinski sudac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!