Dinamo je uglazbljen

09.07.2021.

21:54

Autor: Dnevnik 3/M.Š./HRT

Matej Meštrović

Matej Meštrović

Foto: HTV / HRT

Dinamo je dobio svoj glazbeni identitet. Pijanist i skladatelj Matej Meštrović uglazbio je - Dinamo. Ta je suradnja večeras predstavljena u Muzeju za umjetnost i obrt.

- Pokucao sam Dinamu na vrata i rekao "Dobar dan, ja sam Matej Meštrović, kompozitor. Imam za vas jednu senzacionalnu ideju, zašto ne bismo brendirali klub Dinamo u jednoj filmskoj glazbi koja će onda postati jedan identitet." Od izlaska igrača na teren, do proslave gola, do lineupa, do ring tonova za mobitele. Dakle, kompletnog glazbenog identiteta, uključujući jingleove, ringtonove za mobitele. Dogovorili smo sve skupa u roku od deset minuta, kaže Matej Meštrović u razgovoru za HRT. 

- U nadamo se završenom dugom razdoblju bez navijača na stadionu zbog epidemije koronavirusa, razvijala se ideja, pitanje… Što je to što daje snagu i igračima i navijačima i gledateljima pred malim ekranima? Što potiče, motivira, stvara ugođaj i svojevrsnu prepoznatljivost… Kako zvuči Dinamo?

Na svečanom događaju u centru Zagreba predstavljen je glazbeni identitet Dinama koji će pratiti igrače u novim izazovima na stadionu Maksimir, a kojeg potpisuje maestro Matej Meštrović.

Događaju su prisustvovali predsjednik Dinama Mirko Barišić, članica uprave Amra Peternel, član uprave Krešimir Antolić, sportski direktor kluba i trener prve momčadi Damir Krznar te igrači prve momčadi i članovi stručnog stožera Dinama te predstavnici partnerskih organizacija.

O putu od ideje do današnje večeri, o bogatom iskustvu stečenom u europskim natjecanjima i susretu s klubovima koji postavljaju trendove u nogometu govorila je članica uprave Amra Peternel, dok je glazbu premijerno na klaviru izveo maestro Matej Meštrović. Razgovaralo se prilikom promocije i o tome kako je nastala ideja za ovu zanimljivu ideju te za stvaranje službenog glazbenog identiteta Dinama.

Na početku večeri maestro Meštrović izveo je autorsku obradu Mozartovog djela ''Alla Turca'', a kasnije je na klaviru za ugodnu atmosferu tijekom druženja bila zadužena mlada pijanistica, korepetitorica Brigita Vilč.

Dinamova glazba pratit će igrače prilikom izlaska na teren na stadionu Maksimir, na UEFA utakmicama bit će dio glazbenog programa, pratit će plave i klub na svim službenim događajima i aktivnostima, a bit će dostupna i navijačima za preuzimanje, piše na stranicama GNK Dinamo. 

Kako zvuči "uglazbljeni Dinamo" - možete poslušati ovdje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!