13:54 / 14.12.2019.

Autor: Andrej Rašljanin/V.K./HRT

Dinamo donira najpotrebitijima

-

-

Foto: - / -

Dinamo od ove sezone za svaku utakmicu kod kuće i u gostima bez incidenata na tribinama uplaćuje određeni iznos koji će na kraju polusezone donirati potrebitima.
Dinamo je završio svoj europski put, ali nastavlja s humanitarnom akcijom. Naime, hrvatski prvak od ove sezone za svaku utakmicu kod kuće i u gostima bez incidenata na tribinama uplaćuje određeni iznos koji će na kraju polusezone donirati potrebitima.

Dinamo je prošle sezone platio rekordnih 311 tisuća eura kazne zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača.

- Mi smo u jednom trenutku shvatili da te iznose koje plaćamo kao kazne možemo preusmjeriti u jednom drugačijem smjeru i iz tog razloga je donesena odluka o pokretanju kampanje i izdvajanju određenog iznosa za svaku utakmicu koju Dinamo ne bude kažnjen, rekla je Iva Cigrovskij, voditeljica projekta "Fair play na tribinama" (GNK Dinamo).

10 tisuća kuna za svaku utakmicu u prvenstvu i KUP-u te 37 tisuća za svaku europsku bez pirotehnike, rasizma i govora mržnje. U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem dosad se nakupilo 218 tisuća.

- Navijači su se pokazali ove godine u odličnom svjetlu i ova sredstva koja je Dinamo odvojio, samo govore u prilog tome da se evo i kod nas situacija što se tiče svega toga, ne samo događanja na stadionu nego i u društvu mijenjaju na jednu bolju, istaknuo je Tomislav Marjanović, voditelj Odjela za pomoć migrantima, HCK.

Iznos će biti uplaćen udrugama koje će izabrati komisija, a koje se bave djecom, mladima i socijalno ugroženim skupinama.

A možda bi nešto slično nagodinu mogli i drugi hrvatski klubovi. Ideja se sviđa i hajdukovcima.

To bi bilo jako dobro, mi isto imamo veliko srce. I to je jedan jako dobar primjer što vi radite tako da možda, možda bi se moglo, rekao je navijač Hajduka.

Udruge se na natječaj mogu javiti do nedjelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!