Derbi prošao bez sigurnosnih izgreda, privedeno 10 gostujućih i dva domaća navijača

27.02.2023.

15:38

Autor: Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Maksimirski nedjeljni nogometni derbi između Dinama i Hajduka prošao je bez sigurnosnih izgreda, privedeno je 12 navijača, od kojih deset gostujućih među kojima i tri maloljetnika, a gotovo svi zbog posjedovanja pirotehnike, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Iz Ravnateljstva su u ponedjeljak priopćili kako su, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika kakvom je proglašena i ova, preuzeli koordinativnu ulogu.


Na taj je način, navode, Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama organizirano provela prihvat vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.


Priveli su ukupno 12 navijača, od kojih dvojicu domaćih i deset gostujućih, među kojima i tri maloljetnika.


Devet gostujućih navijača privedeno je zbog pirotehnike te jedan zbog alkoholiziranosti.


Jedan domaći navijač pod utjecajem alkohola priveden je zbog narušavanja javnog reda i mira, a drugi zbog alkoholiziranosti.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja u odnosu na svih 12 privedenih, šest gostujućih navijača će tijekom dana biti odvedeno na nadležni prekršajni sud, dok će se protiv ostalih provesti redovan postupak.


U Ravnateljstvu policije ističu kako su u provedbi mjera osiguranja sudjelovali svi rodovi policije, posebice intervencijske postrojbe specijalne i interventne, temeljne i prometne te kriminalističke policije, uz zračnu potporu policijskog helikoptera.


Ovom prilikom zahvaljuju svim posjetiteljima utakmice koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!