Kakva je sudbina maksimirskog stadiona?

19.01.2022.

08:00

Autor: A. Raić/L. Judnić/D.Strize/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Maksimirski stadion

Maksimirski stadion

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

U posljednje vrijeme sve se češće u javnosti provlači pitanje sudbine maksimirskog stadiona. Gradska vlast počela je pregovore s Upravom Dinama. Platforma Možemo! u svom je predizbornom programu navela preduvjete za rješavanje problema stadiona u Maksimiru.

Navijači okupljeni u udrugu "Dinamo, to smo mi" godinama se zauzimaju za demokratizaciju kluba. A u predizbornom programu platforme Možemo! stoji upravo to da se bez demokratizacije Dinama ne može razgovarati o rješenjima problema maksimirskog stadiona.

- Da bi bili razočarani, značilo bi da smo vjerovali u taj program. Ja osobno, a vjerujem i navijači i članovi kluba ne vjeruju političarima, tako da je to njihov problem, rekao je Juraj Čošić, predsjednik udruge "Dinamo, to smo mi".

Na naš upit iz GNK Dinamo odgovaraju kako je dogovoreno da se neće iznositi detalji razgovora te da se obratimo gradonačelniku. A on je na pitanje o obećanju iz predizborne kampanje izbjegao izravan odgovor.

- Znači, ovo je tek prvi sastanak, sve teme doći će na dnevni red. Vjerujem da postoji puno stvari koje gradska uprava može pokrenuti što se tiče sportske politike, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

No, iluzorno je očekivati da ćete se najprije s nekim dogovoriti o multimilijunskom projektu, pa tek poslije o "sitnicama" poput demokratizacije. Posebno stoga što se svi slažu da Dinamo i Grad Zagreb zaslužuju novi stadion.

- S druge strane, to ne znači da Možemo! i gradonačelnik Tomašević trebaju predati jedno takvo vrijedno gradsko zemljište s jednim dugoročnim ogromnim komercijalnim potencijalom u ruke čovjeka koje su oni sami okarakterizirali kao odgovornim za pljačku Dinama, kaže Juraj Vrdoljak, sportski novinar.

Potres u Zagrebu u kojem je istočna tribina nepopravljivo oštećena razlog je zašto se ta tema više ne može odgađati. A s obzirom na to da je gradonačelnik istaknuo kako ga zanima model izgradnje koji neće opteretiti gradski proračuna, čini se da je obećanje o demokratizaciji Dinama, barem za sada, u drugom planu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!