"Danci su najteži suparnik kojeg smo mogli dobiti"

22.09.2022.

13:32

Autor: I.L./HRT/Hina

Bartol Franjić

Bartol Franjić

Foto: Marko Jurinec / PIXSELL

- Danska igra agresivno i najteži su suparnik kojeg smo mogli dobiti, naglasio je mladi U21 hrvatski nogometni reprezentativac Hrvoje Smolčić uoči prve dokvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo U21.

U petak s početkom u 18 sati Pula je domaćin prve utakmice Hrvatske U21 i Danske U21, a uzvrat je na rasporedu u danskom Vejleu 27. rujna. Bolja momčad u te dvije utakmice plasirat će se na Euro.


- Vrlo dobro smo analizirali Dansku, a imamo još jedan dan za pripremu. Igraju klasično skandinavski, agresivni su i napadački jaki. Imaju neke uigrane stvari unutar svoje momčadi te su sigurno najteži suparnik kojeg smo mogli dobiti. Šteta je što nismo već u skupini izborili Euro jer smo startali sa šest pobjeda u šest utakmica. No, ako želimo Europsko prvenstvo onda moramo preskočiti i ovu prepreku, rekao je Smolčić uoči prvog susreta protiv Danaca te ovako vidi prednost hrvatske momčadi uoči tih dvoboja:

- S obzirom su Danci brzi i jaki u igri jedan na jedan moramo stajati blizu njih i moramo biti spremni pomagati jedni drugima. Naša je kvaliteta što smo jači na lopti i vjerujem da ćemo biti na našoj razini te da ćemo pokazati da smo ipak jači.

Na sličnom tragu razmišljanja je i Bartol Franjić.


- Okupili smo se nakon dugo vremena i cijela momčad diše dobro. Vjerujemo da ćemo potpuno spremni dočekati ovaj prvi susret protiv vrlo dobre Danske. Jaki su pojedinačno, jaki su u fazi napada, ali imaju svoje nedostatke u obrani što ćemo, nadam se, iskoristiti. Danska je, mislim, jača od Norveške iza koje smo bili u skupini, ali se nadam da ćemo se sada pokazati u boljem svjetlu od Danaca u ova dva susreta i da ćemo na kraju slaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!