14:20 / 06.05.2022.

Autor: HRT/Hajduk TV

"Ovo je nama biti ili ne biti. Moramo pobijediti Rijeku"

Valdas Dambrauskas i Goran Tomić

Valdas Dambrauskas i Goran Tomić

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je Jadranski derbi koji će se ove nedjelje od 17 sati igrati na Rujevici. Hajduku trebaju tri boda ako želi nastaviti utrku za naslov.

Stanje u momčadi


- Situacija je dobra, a i dalje nema Vukovića, Katića, Atanasova i Mlakara i nisu nam na raspolaganju. 


Je li ovo važna utakmica s obzirom na finale Kupa?


- Svaka utakmica je posebna, pripremamo se individualno, ja se još ne pripremam za Kup. Mi smo jedini klub u Hrvatskoj koji još može osvojiti dvostruku krunu. Oni igraju iz zabave u nedjelju, ova utakmica nije bitna za Rijeku, samo za nas. Ovo je nama biti ili ne biti. Oni će pokušavati neke stvari kako bi se pripremili za Kup. Mi moramo pobijediti, moramo uzeti tri boda. 

Je li pritisak dobar ili loš uoči Rijeke?


- Ovo je derbi, Rijeka će biti motivirana, atmosfera će biti kao nigdje, ovo je laka utakmica za trenere, oba tima će biti motivirana. Ovo je savršena prilika za uzeti tri boda, kako bi nastavili iduća dva kola utrku za naslov. Ovdje nema pritiska, ovo je samo prilika. Tisuće trenera bi se mijenjalo sa mnom da može imati priliku biti ovako blizu naslova. 


Drmić - Livaja derbi za najboljeg strijelca Lige


- To nam nije bitno, znamo da je Livaja napadač i da želi zabijati, ali znam da bi on dao sve za pobjedu tima, bez obzira na individualne nagrade. Pričao sam s njim i s Kalinićem, nije im bitno tko zabija, samo pobjeda. Derbi na Maksimiru, može li Osijek pobijediti Dinamo?


- Neću komentirati Dinamo - Osijek, mi gledamo u sebe, razmišljamo o sebi, moramo učiniti sve da pobijedimo u nedjelju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!