19:50 / 08.12.2021.

Autor: K.L./Sport/Dnevnik/HRT

Dalić za HRT: Kad mi je to ponuđeno, prihvatio sam iste sekunde

Zlatko Dalić

Zlatko Dalić

Foto: HTV / HRT

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić potpisao je danas novi ugovor i ostat će voditi Vatrene do Europskog prvenstva 2024. godine.

Tom je prigodom govorio za HRT o budućim izazovima na klupi Vatrenih.

Zahvalio se Hrvatskog nogometnom savezu i predsjedniku Marijanu Kustiću na ukazanom povjerenju.

- Puno puta sam rekao, za mene je velika čast i ponosan sam što vodim hrvatsku reprezentaciju. Kad sam dobio priliku nastaviti dalje, nakon Katara slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj i ja sam siguran da će Hrvatska to ostvariti i plasirati se na Euro, a to je za mene još jedan novi izazov jer tamo ćemo sigurno imati veliku podršku naših navijača, rekao je Dalić te dodao:

- Presretan sam, prepun ambicija i motiva da s novom hrvatskom reprezentacijom napravim još jedan dobar rezultat.

Iako na klupi nije uvijek sve blistavo i bajno, nije dvoumio kad je dobio ponudu.

- Niti jednog trenutka se nisam dvoumio, kad mi je to ponuđeno, prihvatio sam iste sekunde jer sam rekao da ne mogu sebi priuštiti bolji posao od ovoga koji sad radim. Ima tu i teških trenutaka i puno stresa, ali kad sve prođe, kad se plasira na Svjetsko prvenstvo, ja zaboravim na sve loše stvari, pamtim samo lijepe stvari. Veselim se ponovnom radu u reprezentaciji, imamo sjajne igrače, odličan stožer i podršku Saveza te navijača. Opet smo svi zajedno i samo čekamo nove izazove, rekao je Dalić za HRT.

Pred Hrvatskom je sada Svjetsko prvenstvo u Kataru, a nakon toga slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima će se još dodatno pomladiti momčad.

- Hrvatska uvijek mora nastojati da igra na velikom natjecanju, to je cilj svakog izbornika, tako i mene. Mi smo to ostvarili tri puta, a nakon Katra dolazi Europsko prvenstvo, u to ne sumnjam. Imamo kvalitetu, imamo mlađe igrače koji trebaju stasati uz starije, ali sam spreman na takav posao. Ponovit ću, u 2018. sam preuzeo reprezentaciju koju su slagali izbornici prije mene, ali ovo nekako smatram poslom mojeg stožera i mene, zaključio je Dalić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!