22:54 / 05.09.2020.

Autor: A.M./HRT

Dalić: Igrali smo bez energije i duela, još smo i dobro prošli

Izbornik Zlatko Dalić (Foto: REUTERS/Rafael Marchante)

Izbornik Zlatko Dalić (Foto: REUTERS/Rafael Marchante)

Foto: - / REUTERS

Težak poraz Hrvatske od Portugala razočarao je izbornika Zlatka Dalića, no za tri dana slijedi možda i teži izazov, gostovanje kod Francuza.
Težak poraz Hrvatske od Portugala razočarao je izbornika Zlatka Dalića, no za tri dana slijedi možda i teži izazov, gostovanje kod Francuza. - Bili smo jako loši,  bez energije, bez duela, nismo trčali. Dobro je i prošlo na kraju. Ovaj poraz će nas sigurno zaboljeti, nije lako izgubiti ovako utakmicu. U bloku smo bili jako spori, daleko od igrača, čak smo lako gubili lopte kad smo se otvarali, pa smo imali kontre i polukontre s njihove strane. Cijela momčad nije bila na nivou, ne možemo govoriti o pojedincima. Moramo puno više pokazati, bez obzira na sve, makar više želje, više energije. Oni su se nakon doavanja kretali, a mi to nismo radili. Ovo su dvije jako teške utakmice nakon ovako duge pauze i moramo se izvući što je bezbolnije moguće, rekao je izbornik u izjavi za Novu TV.
Dejan Lovren bio je oštar: - S čim da bude zadovoljan? Ono što smo odigrali u prvih 45 minu, to nije bila Hrvatska koju znam. Trebalo je biti 4:0 već tada za njih. Razlog ne znam. Ako ovako mislimo nastaviti, neće biti dobro. Ni nama ni njima nisu bili svi igrači, neki igrači nisu u formi, ali bez agresije ne možeš pobijediti nikoga. Nije opravdanje što nije bilo Rakitića i Modrića. Ni njima nije bilo Ronalda, pa su ginuli za svaku loptu. Prije Francuske se moramo skupiti, vidjeti gdje se griješilo. Ako se danas netko osjeća umornim neka netko preskoči Francusku. Imamo dovoljnih igrača', rekao je Lovren.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!