13:36 / 20.12.2018.

Autor: I.L.K./HRT/HNS

Dalić: Bilo je hrabro uzeti mene za izbornika

Zlatko Dalić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Zlatko Dalić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dalić se okupljenima obratio prisjećajući se najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, ulaska u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu govorio je i izbornik srebrnih Vatrenih Zlatko Dalić.

Dalić se okupljenima obratio prisjećajući se najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, ulaska u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Koliko god puta vidjeli ove slike, svaki puta izazivaju iste emocije, gotovo suze. To nikad neće proći. Iza nas je najveća godina hrvatskog nogometa, za koji su najzaslužniji igrači hrvatske reprezentacije i hvala im na tome. Hvala Hrvatskom nogometnom savezu na podršci, pomoći i suradnji bez koje ne bi bilo moguće to sve napraviti. Prije svega hvala Savezu i predsjedniku na povjerenju koje ste mi ukazali da vodim ovu reprezentaciju - to je tada bila jako hrabra odluka", rekao je Dalić.

Zahvalio je svima koji radite za nogomet u svojim sredinama.

"Ovo nije moj uspjeh, uspjeh samo igrača, već svih nas i svih vas - svi živimo nogomet i radimo za nogomet. Stoga bih volio da se nastavi ovo zajedništvo koje sada imamo jer samo tako možemo i dalje imati dobre rezultate. Pred nama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo: emocije su tu, ali od stare slave se ne živi. Okrećemo se Euru, imamo sjajne igrače, ali moramo nastaviti biti zajedno i rezultat će doći. Želim vam čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2019. godinu, i nogometu i cijelom našem sportu. Hrvatska mora biti iznad svih nas", zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!