20:48 / 29.10.2018.

Autor: A.M./HRT

Cvitanović: Rijeka razočarala; Strahonja analizirao kaznene udarce

Igor Cvitanović u emisiji Stadion

Igor Cvitanović u emisiji Stadion

Foto: - / -

U emisiji Stadion analizirali smo 12. kolo domaćeg nogometnog prvenstva.
U emisiji Stadion analizirali smo 12. kolo domaćeg nogometnog prvenstva. Najzanimljiviji je bio Jadranski derbi Hajduka i Rijeke, odigran bez gledatelja koji je  završio miroljubivo, 1:1.
Teško je nešto reći na tu temu, teško je igrati bez publike, jer zbog publike se igra nogomet. Ambijent nije dobar i teško je u takvim okolnostima očekivati vrhunsku predstavu. Gledali smo nogomet koji me osobno nije zadovoljio, prvenstveno me nije zadovoljila Rijeka. Hajduk je, po meni, igrao donekle dobro, igrali su jako čvrsto i odgovorno te nisu dali Rijeci da nešto konkretno napravi. Juranović i Jurić su donijeli agresivnost u sredini, što je nova dimenzija u igri Hajduka. Juranoviću je to prirodnija pozicija nego desni bek, kojeg je u Hajduku počeo igrati silom prilika. Rijek je u drugom poluvremenu djelovala puno bolje nego u prvom poluvremenu, ali opet nije to bilo ništa previše konkretno
, komentirao je derbi Hajduka i Rijeke Igor Cvitanović.
Dinamo pobjeđuje i u HNL-u, ali u Koprivnici mu usprkos pobjedi 2:0 nije bilo lako.
Dinamo je bio bolji i dominantniji, iako je Slaven imao dobrih razdoblja. Točno su znali što žele, limitirati Dinamo u određenim segmentima igre, posebno u razvoju igre od centra prema gore i tu je radio dobar pritisak i nije dao Dinamu da stvara prigode.

Bjelica niti jednom u HNL-u nije izveo isti sastav, pa je Nikola Moro ulaskom nakon ozljede bio 32. igrač kojeg je koristio.

To govori da Dinamo ima širinu, ali govori i to da Bjelica vjeruje svim igračima u kadru, ali i da Dinamo dobro balansira na tri kolosijeka, domaći Kup, prvenstvo i Euroliga, ali i reprezntacija, jer Dinamo ima reprezntativaca. Bjelica je doveo igrački kadar koji želi i nema razloga da ne vjeruje tim igračima, komentirao je Cvitanović.
O jednom od ugodnijih iznenđenja prvenstva kaže: Gorica postaje jako ozbiljna momčad, koja igra puno bolje vani nego kod kuće. Možda kod kuće imaju taj pritisak još. Sudački ekspert Mario Strahonja objasnio je dvije sporne situacije u Jadranskom derbiju.
Prvo je prokomentirao kazneni udarac dosuđen u korist Hajduka, koji je ocijenio opravdanim.

Možemo vidjeti da je ruka Rijekinog igrača bila odmaknuta od tijela, a samim time proširen je i obujam tijela i radi se o kaznenom udarcu te je isti ispravno dosuđen. Sudac nije pogriješio.
Osvrnuo se potom na  situaciju iz 49. minute, kada je sudar Frana Tudora i Leonarda Zute sudac Pejin ocijenio prekršajem za kazneni udarac za Rijeku.
Vidimo da se dva igrača na neki način bore za što bolju poziciju, tko će prvi doći do lopte. I jedan i drugi na vrijeme su došli do pozicije, onda je Zuta nekontroliranu loptu proslijedio iza igrača Hajduka. Zbog inercije on se potom sudario s Tudorom, ali to nije bilo ništa što bi bilo dovoljno za kazneni udarac, smatra Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!