Cvitanović o neobičnim taktičkim potezima bivšeg trenera Dinama

06.07.2020.

20:22

Autor: A.M./HRT

default error photo
Trener Dinama Igor Jovićević otišao je s klupe zbog poraza od Rijeke. Prokomentirao je to u emisiji Stadion Igor Cvitanović.
Iza nas je zanimljiv vikend derbija na hrvatskim nogometnim terenima, a danas je došla i posljedica jednog rezultata, naime trener Dinama Igor Jovićević otišao je s klupe zbog poraza od Rijeke. Prokomentirao je to u emisiji Stadion Igor Cvitanović.

- Iznenadilo me, nisam očekivao da će Igora tako brzo maknuti, bez obzira na ono što je Dinamo pružao. Mislio sam da je to nekakav zaokret, dogovor kluba i trenera, da će se više pažnje davati mladim igračima. Vjerojatno je to bila intencija i kluba i Jovićevića, da se mladi igrači što više afirmiraju, ali vjerojatno su i poraz i igra Dinama presudili Jovićeviću, smatra stručni komentator HRT-a.

Cvitanović je prokomentirao i neke čudne taktičke odluke bivšeg trenera Dinama, posebno postavljanje ofenzivnog nogometaša Ćužea u obranu. - Ako Hrvoj nije mogao, onda je logično da Kadzior igra beka, a ne Ćuže, koji onda ispadne u dvije situacije. Ne možemo njega kriviti jer dečko nije bek, nego je krilo ili napadač. To mi nije bilo jasno.
Koje su sad opcije Dinama?

- Ne želim analizirati niti nekog favorizirati, Dinamo će sigurno naći prihvatljivo rješenje. No svakom treneru mora biti jasno kakav je teret voditi Dinamo, tko se s tim ne može nositi ne treba ni dolaziti, smatra Cvitanović.

Pohvalio je Andrijaševića u redovima Rijeke.

- Igra sve bolje i bolje, kapetan se polako vraća u onu svoju staru formu. Rijeka je dobila krila čim je brzo dala gol i bilo im je lakše igrati. O poljudskom sudaru Hajduka i Osijeka Cvitanović je rekao: - Puno puta sam naglašavao da nakon korone najozbiljnije djeluju i najbolje igraju Osijek i Lokomotva, prokomentirao je derbi na Poljudu. No derbijem nije zadovoljan: - Hajduku je puno toga nedostajalo, zato derbi nije bio dobar, Osijek je trebao pobijediti uvjerljivije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!