20:35 / 20.07.2020.

Autor: Stadion/K.L./HRT

Cvitanović: Nisu problem ni Tudor ni bivši trener već igrači

-

-

Foto: - / -

Igor Cvitanović i Marijo Strahonja u emisiji Stadion analizirali su Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke u kojoj su Riječani u samoj završnici došli do pobjede.
Igor Cvitanović i Marijo Strahonja u emisiji Stadion analizirali su Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke u kojoj su Riječani u samoj završnici došli do pobjede.

- Neću govoriti o Simonu Rožmanu već o ekipi koja je pokazala energiju i jako dobru utakmicu. Naravno da trener radi tijekom tjedna s ekipom i pravi taktičke zamisli, ali igrači to provedu u djelo na terenu, kazao je Cvitanović na početku te nastavio:

- Gledali smo ne samo dobru Rijeku već i Hajduk, vidjeli smo jedan kvalitetan derbi. U svakoj kvaliteti, dogode se i se pogreške koje usmjere tok utakmice.

Hajduk je htio visoko napadati zadnju liniju Rijeke, međutim, nedostajao je pritisak na vezne igrače, pa je obrana stajala katastrofalno. Ne znam što je trener tražio, da li su trebali u liniji, no stajali su predaleko jedni od drugih. 

Komentirao je i promjenu sustava u redovima Hajduka s tri na četiri u zadnjoj liniji.

- Ne vjerujem da je to utjecalo. To su igrači koji su naviknuti igrati u različitim formacijama, prošli sve sustave u nogometu. Nemoguće da Dimitrov koji je došao iz strane zemlje, ne može se "prešaltati" na drugačiji sustav, zaključio je Cvitanović te posebno komentirao slabu sezonu Splićana. 

- Da, tako ispada, Hajduk je peti. To je sigurno jako razočaravajuće za upravu i navijače. Hajduk treba podvući crtu i reći jasno i glasno koji igrači nisu za klub. Nisu problem ni Tudor ni bivši trener već igrači koji su dovedeni iz razno-raznih razloga jer netko ih je doveo. Tudor nije imao izbor dovesti nekoga, napravio je korektnu igru, ali rezultat ne prati. A sve uvijek boli rezultat, rekao je Cvitanović.

Sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je situaciju kad je Čolak laktom udario Dimitrova i dobio prvo crveni karton pa mu je nakon intervencije VAR-a dodijeljen žuti karton.

- Sudac je dao do znanja da je siguran u svoju odluku. To je bilo dobro oko njegovog viđenja. On je proslijedio informaciju VAR-u, ali tamo u sobi to nisu dobro prihvatili tu prijenosnu informaciju jer ovo nije jasna i očigledna pogreška. Evidentno je da je postojao udarac, u ovakvim situacijama se VAR ne smije oglašavati i sucu dati drugu priliku, objasnio je Strahonja. - Ovo je pogreška u proceduri.

Kazneni udarac za Hajduk, Raspopović je igrao rukom.

- Kažnjiva situacija, ispravna odluka suca, kratko je zaključio Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!