20:20 / 05.11.2018.

Autor: A.M./HRT

Cvitanović: Nije kriv Vulić, igrači nisu kvaliteta za Hajduk

-

-

Foto: - / -

U derbiju kola Dinamo je u Gradskom vrtu nadvisio Osijek s 2:0. Dvoboj smo analizirali u emisiji Stadion.
U derbiju kola Dinamo je u Gradskom vrtu nadvisio Osijek s 2:0. Dvoboj smo analizirali u emisiji Stadion.

Kamen spoticanja je bila gusta magla, zbog koje je dvoboj bio nakratko i prekinut.

Utakmica se trebala igrati, uvjeti su bili regularni, iako je to na kamerama drugačije izgledalo. Dolje na terenu uvjeti su bili dovoljno dobri za igru, a kamere su udaljene 30-ak metara, na visokim tribinama, i drugačije vide, rekao je o gustoj magli za vrijeme derbija u Gradskom vrtu sudačk iekspert Marijo Strahonja i je li magla mogla biti razlog za odgodu.

Osijek je bio kvalitetniji protivnik u prvom poluvremenu. Imali su tad prigodu za nešto uraditi dok Dinamo još nije pohvatao konce i i došao na svoj nivo igre. Kad to ne iskoristiš, teško je očekivati da će ti Dinamo dati novu šansu u drugom poluvremenu. Trka igrača bez lopte bila je odlična kod Osijeka, rekao je Igor Cvitanović.

U golu Gavranovića, kojim je otvorio put Dinamu do tri boda, žalosti me reakcija uže obrane Osijeka. Nitko iz uže obrane Osijeka nije reagirao na odbijenu loptu, samo je Gavranović reagirao, dodao je.

O suđenju Zebeca: Dobro je kontrolirao utakmicu, ušao je u nju ozbiljno i u svakom segmentu je bio dobar, smatra sudački ekspert Strahonja.
Teško mi je ocijeniti igru Hajduka, jer ne bih htio biti grub, a ne ni  htio ni povrijediti trenera Vulića koji je tek došao. On nije selekcionirao ove igrače niti je radio s njima, niti ih poznaje, niti su igrači kvalitet za nivo Hajduka. S igračem više Hajduk je krivo igrao, nije igrao po stranama, nego često kroz sredinu, gdje je Gorica bila gusta, jer se morala zgusnuti zbog manjka igrača. Nekoliko situacija po boku odmah je urodila time da se nešto dešavalo, komentirao je Igor Cvitanović susret Gorice i Hajduka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!