20:25 / 09.03.2020.

Autor: A.M./HRT

Cvitanović: Hajduk nema kvalitetu; Strahonja: Ismajli opravdano isključen

Igor Cvitanović

Igor Cvitanović

Foto: - / -

U emisiji Stadion Igor Cvitanović posvetio je dosta pažnje Hajduku, koji je u kritičnim utakmicama odigrao najslabije i sve je dalje od drugog mjesta i kvalifikacija Lige prvaka.
U emisiji Stadion Igor Cvitanović posvetio je dosta pažnje Hajduku, koji je u kritičnim utakmicama odigrao najslabije i sve je dalje od drugog mjesta i kvalifikacija Lige prvaka. Strahonja smatra da je Osijek oštećen usprkos korištenju VAR-a - Hajduk u zadnje tri utakmice, dakle s ekipama iz gornjeg dijela tablice, osvojio je samo bod i nije zabio gol. Očito da Hajduk u ovom trenutku nema kvalitetu za nešto više. Protiv Dinama do isključenja Ismajlija je djelovao dobro, imao je i nešto više posjeda, jednako izglednih prilika, ali Dinamo je tu situaciju kvalitetno iskoristio, kaže Cvitanović.
O ključnom trenutku utakmice, dva žuta kartona i isključenje Ismajlija, naš sudački ekspert Strahonja je dodao:
- Niti jedan element nije ovdje upitan. I drugi žuti karton je apsolutno zaslužen, treba pohvaliti Bebeka, jer ispred klupe Hajduka se sve dogodilo i usprkos pritisku donio je ispravne odluke, kaže Strahonja. O Jadranskom derbiju Cvitanović kaže:
- Rijeka je ušla u utakmicu s puno autoriteta i to je donijelo pobjedu. Svi igrači dali su svoj obol, a Hajduk nije imao nikakav odgovor. Rijela je igrala u sličnoj formaciji kao i Hajduk, ali igrala je 3-4-2-1, a ne 3-5-2, i tu je pravila velike probleme stoperima hajduka. Pogotovo je Tibor Halilović radio probleme Hajduku.
- Hajduk se mora zapitati zašto ove bitne utakmice ne igra na nekom nivoru, dobila je Rijeka, dobila je Lokomotiva, teško će Hajduk s ovakvim igrama do drugog mjesta, zaključio je Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!