Čuljak skinut s liste elitnih sudaca: Suđenje mu je ispod razine HNL-a

21.02.2023.

11:10

Autor: K.L./HRT

Ante Čuljak

Ante Čuljak

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca, objavio je HNS na službenim stranicama.

Predmetnu odluku KNS HNS-a donijela je zbog kontinuiranog Čuljkova suđenja koje je u ovom trenutku ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige.


- Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija, koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti, stoji u službenom priopćenju Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.


Ante Čuljak proteklog je vikenda sudio dvoboj između Istre 1961 i Osijeka u 22. kolu SuperSport HNL-a u kojemu je suđenje bilo u prvom planu u, a sve sporne situacije komentirao je Marijo Strahonjaemisiji Stadion.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!