16:33 / 21.04.2019.

Autor: D.R.K./I.L.K./HRT

Črnko za HRT: Na stadionu u Gorici htjet će igrati i Dinamo

Nenad Črnko, predsjednik nogometnog kluba Velika Gorica (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Nenad Črnko, predsjednik nogometnog kluba Velika Gorica (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

O mogućnosti da stadion služi i potrebama Dinama, čiji Maksimir graniči s prihvatljivim uvjetima, zasad se nije razgovaralo.
U programu Hrvatskoga radija gostovao je predsjednik Gorice i NS Zagrebačke županije, Nenad Črnko. Povod je bilo potpisivanje sporazuma između Grada Velike Gorice i kineske tvrtke Z-RUN o investiranju u gradnju novog stadiona u Velikoj Gorici.

Ako u Velikoj Gorici doista nikne stadion takvog kapaciteta, izgubio bi se smisao najavljenog projekta sličnog stadiona na zagrebačkom Blatu.

-    Znam samo da su predstavnici kineske delegacije bili i u Zagrebu, razgovaralo se u mogućim lokacijama, ali Gorica je ispala najpovoljniji izbor zbog svog geostrateškog položaja. Trebamo naglasiti da je Gorica po svemu sastavni dio Grada Zagreba, a da Hrvatska treba reprezentativni objekt i mi nastupamo u ovoj priči iz tog aspekta. Istovremeno, ne računamo da će ovaj stadion služiti samo za potrebe reprezentacije, koja mora igrati u svim gradovima u Hrvatskoj, rekao je Črnko.

O mogućnosti da stadion služi i potrebama Dinama, čiji Maksimir graniči s prihvatljivim uvjetima, zasad se nije razgovaralo. Ipak, Črnko tvrdi da bi to bio logičan scenarij.

-    Podržavam svaku aktivnost u napretku infrastrukture, ali ako nam strani investitor svojim novcem napravi takav stadion, nema potrebe trošiti proračunski novac na slične zahvate. Naravno, ako Dinamo odluči adaptirati Maksimir, to treba podržati, ali kad napravimo stadion u Velikoj Gorici, siguran sam da će i Dinamo neke europske utakmice moći i htjeti igrati na njemu, istaknuo je Črnko.

Cijeli razgovor Damea Ramića Kovačića s Nenadom Črnkom poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!