Ćorluka: Hrvatska mi izgleda dobro sa svim stoperskim rješenjima

14.10.2022.

20:44

Autor: Boris Jelavić/Dnevnik/HRT

Vedran Ćorluka

Vedran Ćorluka

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

U Poreču je počeo festival Sporta - ShortFest koji je okupio velika sportska imena - jedno od njih je i Vedran Ćorluka

Legendarni Vatreni nakon srebra u Rusiji oprostio se od reprezentativnog dresa, a sada je jedan od članova stožera izbornika Zlatka Dalića.

Do početka prvenstva u Kataru ostalo je malo više od mjesec dana. U razgovoru s kolegom Borisom Jelavićem, Ćorluka je otkrio u kakvom stanju Hrvatska dočekuje smotru na Bliskom Istoku te najavio pohod na prvo mjesto skupine.

- Izgledamo sigurno dobro. Analizirali smo ono što se dogodilo u prethodne dvije utakmice i, naravno, sad se pripremamo za Svjetsko prvenstvo. Analiziramo protivnike s kojima ćemo igrati. Plan priprema i svega je već napravljen, čeka se nestrpljivo. Samo da, naravno, svi igrači budu zdravi. 


Hrvatska nastupa u skupini F s Marokom, Kanadom i Belgijom. Vatreni otvaraju SP protiv Maroka 23. studenoga.

- Prva utakmica turnirski uvijek najvažnija i najbitnija, ali moram priznati da taj Maroko izgleda jako dobro. Da su dosta nezgodna reprezentacija s puno igrača koji igraju u Francuskoj. Jako dobri jedan na jedan, tako da neće biti jednostavna utakmica i sigurno da ćemo se jako dobro morati spremiti za njih. Što se tiče Kanade, prvi put su na svjetskom prvenstvu. Mislim da smo kvalitetniji od njih, iako smo vidjeli da imaju i oni prema naprijed dosta igrača koji su kvalitetni. Moramo biti realni - tu sigurno očekujemo da budemo nadmoćni od prve minute. Belgija koju znamo, jedan je od favorita i očekujemo, uz Maroko, da se potučemo za prvo mjesto u grupi.

Zlatko Dalić, Ivica Olić, Vedran Ćorluka

Zlatko Dalić, Ivica Olić, Vedran Ćorluka

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Kako izgleda Hrvatska na vašim pozicijama? Kako izgleda Hrvatska s novim stoperskim rješenjima?


- Hrvatska mi izgleda dobro sa svim stoperskim rješenjima, to moram priznati. Vidio sam da ti mladi dečki dolaze. Ne trebamo gledati u putovnice. Imamo pet stopera koji su jako dobri i svaki od njih može početi. To smo uostalom i pokazali na te dvije utakmice. Sigurno da smo na toj poziciji jako dobro pokriveni sa svim igračima. 


Je li Gvardiol najbolji stoper kojeg je Hrvatska imala? 


- Mislim da ima sve predispozicije da to bude, ali hoće li biti - pokazat će vrijeme. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!