15:20 / 27.07.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT

Čolaku nagrada za najboljeg strijelca u HNL-u

Antonio Čolak (Goran Kovačić/PIXSELL)

Antonio Čolak (Goran Kovačić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Napadač Rijeke Antonio Čolak prvi je strijelac netom završene sezone u 1. HNL-u, a pripala mu je i nagrada za najboljeg igrača u izboru SN-a.
Napadač Rijeke Antonio Čolak prvi je strijelac netom završene sezone u 1. HNL-u, a proglašen je i najboljim igračem u izboru Sportskih novosti, prenosi HNK Rijeka.

Čolak je pružao odlične igre kroz sezonu koju je završio kao najbolji strijelac s 20 golova. Isti broj golova imaju i Hajdukov Mijo Caktaš te napadač Osijeka Mirko Marić, no nagrada je pripala Čolaku zbog najmanje minuta provedenih na travnjaku.

Antonio Čolak dobitnik je i "Žute majice", nagrade za najboljeg igrača u izboru Sportskih novosti za sezonu 2019./2020. Riječki napadač briljirao je u zadnjem kolu, postigao je četiri gola protiv Istre 1961 i zaradio 15 bodova čime je preskočio na ljestvici Mirka Marića.

Čolak je skupio ukupno 133 boda, a slijede Marić sa 120 bodova, Kristijan Lovrić (Gorica) sa 115 bodova te Bruno Petković (Dinamo) sa 112 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!