Članovi NO-a Hajduka neće podnijeti ostavku, "Naš Hajduk" tuži Štimca

22.08.2018.

12:58

Autor: A.M./Hina

default error photo
Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović u srijedu je na konferenciji za novinare izjavio kako članovi aktualnog NO-a neće podnijeti ostavku.
Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović u srijedu je na konferenciji za novinare izjavio kako članovi aktualnog NO-a neće podnijeti ostavku, jer će se sredinom prosinca, kako je najavila udruga Naš Hajduk, raspisati izbori za novi saziv Nadzornog odbora.
Smatramo da će raspisivanje izbora za novi saziv NO-a omogućiti smirivanje situacije u Hajduku, izjavio je Marasović. Izbori za novi saziv NO-a trebali bi biti održani 15. prosinca ove godine.
Proteklih dana situacija u Hajduku je vrlo nestabilna. Prvo je uslijedila eliminacija u trećem pretkolu Europske lige, a potom je u nedjelju novi prvoligaš Gorica na Poljudu slavio s 2:0. Odmah nakon poraza od Gorice trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović ponudili su ostavke, ali ih je predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj odbio, istaknuvši da obojica imaju njegovo povjerenje.
Također, u ponedjeljak je Igor Štimac, bivši istaknuti igrač i nekadašnji čelnik Hajduka, pod čijim je vodstvom splitski klub osvojio posljednja dva naslova prvaka Hrvatske (2003./2004, 2004./2005), oštro kritizirao udrugu Naš Hajduk, kazavši kako već godinama troše desetke milijuna eura na svoje neznanje i improvizaciju. Reagirajući na kritike Igora Štimca udruga Naš Hajduk je najavila da će ga tužiti za laži i klevete.
Sadašnjem sazivu Hajdukova Nadzornog odbora četverogodišnji mandat istječe u srpnju 2019. godine, a po Marasovićevom tumačenju izbori za novi saziv Nadzornog odbora, koji će se održati 15. prosinca ove godine, nisu prijevremeni izbori, niti znače prijevremeno odstupanje sadašnjeg saziva Nadzornog odbora.
Mi smo u četvrtoj godini mandata i bilo kad tijekom završne godine mandata mogu se raspisati izbori za novi saziv Nadzornog odbora, kazao je.
Na novinarski upit hoće li sadašnji Nadzorni odbor zbog situacije u Hajduku podnijeti ostavku, Marasović je odgovorio niječno. Ne, ne smatramo to ispravnim u ovom trenutku, jer su raspisani su izbori, te bi ostavke bile dodatna nestabilnost u ovoj situaciji, poručio je Marasović.
Također je rekao kako sadašnji Nadzorni odbor daje punu podršku predsjedniku Uprave Hajduka Jasminu Huljaju.
 Marasović je odbacio primjedbe kako ulica upravlja Hajdukom.
S obzirom na to da je bilo puno napisa o tome kako ulica upravlja klubom, ili da Nadzorni odbor upravlja klubom, želim reći da članovi NO-a donose svoje odluke većinom glasova, demokratskim putem. Ako je Nadzorni odbor donio odluku koja je u skladu sa zahtjevom navijača, to ne znači da navijači upravljaju klubom, jer je Nadzorni odbor donosio i odluke koje su u suprotnosti od očekivanja bilo navijača, bilo javnosti, kazao je Marasović.
 Odgovarajući na brojna novinarska pitanja,  rekao je kako je trenutačna situacija u Hajduku uzrokovana ponajprije rezultatima. U tom je kontekstu kazao kako se za vrijeme angažmana sadašnjeg saziva Nadzornog odbora financijska situacija u Hajduku poboljšala. Trenutačno je Hajduk financijski stabilan, napomenuo je Marasović. Prema njegovim riječima, sadašnji je Nadzorni odbor utvrdio nužnost veće transparentnosti i smanjivanja rizika za pogrešku u kupoprodaji igrača.
 Marasović je također rekao kako je sadašnji Nadzorni odbor Hajduka utvrdio da bez sređivanja odnosa u hrvatskom nogometu, niti Hajduk, niti hrvatski nogomet neće dosegnuti svoj maksimum.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!