08:52 / 31.03.2020.

Autor: HRT

Član Uprave Dinama komentirao napise da Mamić iz dnevnog boravka vodi klub

Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo

Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo

Foto: - / -

Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo, komentirao je za HRT situaciju u zagrebačkom prvoligašu.
Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo, komentirao je za HRT situaciju u zagrebačkom prvoligašu.

Dinamo je zbog pandemije izazvane koronavirusom odlučio smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice sljedećih šest mjeseci. Igrači i trener Nenad Bjelica nisu pristali na to, a iz Uprave kluba tvrde da im nije jasno zašto.

- Nismo htjeli da budemo zabava za mase, donijeli smo odgovornu odluku prilagođenu ozbiljnosti situacije koja je bila usmjerena prema zaštiti ugovora u Dinamu, od radnih ugovora do igračkih. Mislim da su igrači na brzinu i preemotivino odbili, mi smo se, iz obaveze prema drugima, zahvaliti, ali nismo mogli reći da su igrači podržali to kad nisu. Mi nismo blatili igrače, ali nismo mogli lagati javnosti i reći da su pristali kad nisu, rekao je Antolić za HRT.

Komentirao je, između ostalog i ulogu Zdravka Mamića kao savjetnika, koji je baš sinoć kasno navečer objavio javno plaće trenera i njegovog stručnog stožera.

- Dio javnosti i pojedinaca u medijima i dio navijača u svemu što se u Dinamu događa turbulentno i neugodno vidi Zdravka Mamića. On je savjetnik kluba zbog svoje višegodišnje uloge u Dinamu, iskustva i energije koju je ugradio u Dinamu. No, Dinamo vodi upravi Uprava kluba sa stučnim suradnicima koji su autori ovih mjera. Mi smo ih sagledali i prihvatili i to je jedina istina. Nekakve mašte o tome da Zdravko Mamić iz svog dnevnog boravka vodi Dinamo, to prepuštam onima koji imaju takvu maštu. Svaki dan, Vlatka Peras, predsjednica uprave, Amra Peternel i ja predano radimo za klub sa svim našim zaposlenicima. I svesti to pod nazivnik da je Zdravko Mamić to naredio je pomalo uvredljivo za nas, rekao je Antolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!