Ćiro: Ne plačem, ali suze idu same

05.03.2021.

14:37

Autor: Hina/HRT

Miroslav Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Jedan od govornika na komemoraciji Zlatku Kranjčaru bio je i Miroslav Ćiro Blažević. U suzama je govorio legendarni trener, prisjećajući se vremena provelih s "Cicom".

- Ne znam što me tako rastužilo i iznenadilo kao vijest da Cico umro. Bio je veliki igrač, veliki trener, ali i veliki gospodin. Bez njega nikada ne bi uspjeli razveseliti toliki hrvatski puk. Teško bi osvojili prvenstvo 1982. da nije bilo njega i njegovih golova. Bili smo jedna obitelj, kazao je Blažević sa suzama u očima.

- Čekao sam ga da dođe u drugom dijelu prvenstva, bio je u vojsci i danas odgovorno tvrdim, vrlo teško bi osvojili prvenstvo da nije bilo Cice i njegovih golova. Sretan sam da smo u to vrijeme vrijeme napravili tako veliki rezultat. Bili smo jedna obitelj i danas kad gledam sve vas prijatelje, prepoznajem članove te uske obitelji što je bila ekipa dinama 1982. godine, rekao je Ćiro pa nastavio:

- Kad Mlinka plače, kad Zeko plače, ja plačem. Ženi mi kaže što ti je: "Ja kažem - Ne plačem, ali suze idu same." Smrt našeg Cice me dojmila kao da sam, ne daj Bože, svog sina izgubio, rekao je Ćiro kroz suze. - On nije bio samo nogometaš, bio je i čovjek!

Osim Cicine obitelji i najbližih prijatelja, bili su pristuni predstavnici brojnih generacija Dinama i hrvatske reprezentacije...

Među ostalima bili su Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Tomo Ivković, Zvonimir Boban, Nikola Jurčević, pa predstavnici šampionske generacije Zagreba Antonio Franja, Dalibor Poldrugač...bivši izbornici Miroslav Blažević, Mirko Jozić i Ante Čačić, ministrica sporta Nikolina Brnjac...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!