16:02 / 28.06.2019.

Autor: HRT

Ćiro: Bilo bi opasno igrati u Splitu bez da je Torcida dala pristanak

-

-

Foto: - / -

Posljednjih nekoliko tjedana glavna je tema u hrvatskog nogometu odnos Saveza i Grada Splita, odnosno Hajduka.
Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević gostovao je u emisiji Studio 4 u kojoj je, između ostalog, komentirao i utakmice Hrvatske u Splitu. Posljednjih nekoliko tjedana glavna je tema u hrvatskom nogometu odnos Saveza i Grada Splita, odnosno Hajduka. 

- U svakom slučaju, to je nešto što nije normalno. Nigdje u svijetu ne postoji ovakav problem i on još nije riješen jer opasnost od novog incidenta je evidentna i ne znam na koji način se može spriječiti ako nismo publiku uvjerili u neophodnost ponašanja koje će osigurati regularnost kako hrvatska reprezentacija ne bi imala konzekvence, rekao je Blažević.

- Nema dvobje da je to nešto abnormalno. Nadam se da će sve doći na svoje i spriječiti sve one koji su evidentna opasnost da se opet dogodi neki incident. Pretpostavljam da bi bila opasnost bila evidentna - igrati u Splitu bez da je Torcida dala svoju suglasnost. 

Ćiro je komentirao i igru te rezultate reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

- Ne možemo spavati na lovorikama, moramo imati svijest kako je mnogo teže sačuvati nego postići. Dalić je svjestan te činjenice da ništa ne smije ostaviti slučaju jer nakon velikog uspjeha dolazi kriza. Mora se shvatiti odgovornost da se brane boje svjetskog viceprvaka. Siguran sam da ćemo ove kvalifikacije riješiti tako da idemo na Europsko prvenstvo, zaključio je legendarni Ćiro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!