15:43 / 11.04.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

CIES procijenio sljedeći Gvardiolov transfer na 96,2 milijuna eura!

Joško Gvardiol

Joško Gvardiol

Foto: Leon Kuegeler / REUTERS

Međunarodni centar za sportske studije, CIES, u svom je tjednom izvješću objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača s najvišom tržišnom cijenom, koji još nisu proslavili 23. rođendan, a ove su sezone debitirali u jednoj od pet najvećih europskih liga, prenosi HNS.

Na vrhu je hrvatski reprezentativac i prvotimac RB Leipziga Joško Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96.2 milijuna eura.

CIES ukazuje da se dvadesetogodišnji Gvardiol etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Vatrenih i RB Leipziga i da bi mogao srušiti rekord kada je u pitanju prijelaz jednog braniča.

Zanimljivo je da na ljestvici drugo mjesto drži Gvardiolov klupski kolega, ofenzivni veznjak Dominik Szoboszlai, s procijenjenom vrijednošću transfera od 60.3 milijuna eura, a treće Barcelonin “wunderkind”, defenzivni veznjak Pablo Gavi, a procijenjena vrijednost njegovog transfera iznosi 58.6 milijuna eura.

CIES se od 2010. godine bavi procjenom vrijednosti transfera nogometaša, a njihov je znanstveni rad nedavno objavljen u časopisu Economies i dostupan je za sve zainteresirane koji se žele upoznati s metodama i varijablama CIES-ovog istraživačkog tima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!