16:48 / 03.05.2020.

Autor: I.L./HRT

Čelni čovjek NK Osijeka stao u obranu svojih igrača

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Čelni čovjek NK Osijeka poručuje kako će uvijek stati iza svojih igrača i djelatnika.
Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović oglasio se priopćenjem nakon medijskih i drugih komentara na temu korištenja potpora s državne razine, konkretno kada je riječ o klubu i nogometašima tog prvoligaša.

Državnu potporu klub je zatražio za svoje igrače, u iznosu od 3250 kuna za ožujak i 4000 kuna za travanj.

- Nogometaši koji su prozvani su najplaćeniji igrači u NK Osijek i njima ova potpora vjerojatno ne znači mnogo. No, ne zaboravimo na znatan dio naših profesionalaca koji još nisu zvijezde, ali žive od nogometa, pošteno i odgovorno izvršavajući svoje ugovorne obveze. Nekima od njih je, vjerujte, potpora na koju imaju pravo trećina ili više njihovih trenutnih mjesečnih primanja. Mogu razumjeti interes javnosti iz činjenice da su naši igrači „laka meta“ jer uvjetno rečeno zarađuju previše, pogotovo kada ih usporedimo s toliko štovanim, voljenim i potrebitim liječnicima i medicinskim osobljem koji su danas na prvoj crti. Međutim, time otvaramo vječnu temu, za koju teško da ćemo ikada naći usuglašeni odgovor oko toga koliko vrijedi nečiji rad. Vrijedi onoliko, koliko ga tržište i društvo vrednuju, a tu nažalost uvijek ima prostora za pričanje i pronalaženje nepravdi. Sve to ne daje nikomu za pravo da izvlačeći iz konteksta i neobjektivno targetirajući najplaćenije individue u sustavu NK Osijek lažno moralizira te mlade ljude jer su oni dio sustava koji zahvaljujući i njima „puni“ državni proračun ništa manje nego deseterostruko više na mjesečnoj bazi, objasnio je Meštrović u priopćenju.

- Uvjeravam vas da dobročiniteljske, donatorske aktivnosti naših igrača i našeg Kluba (kojima se mi na dnevnoj bazi javno ne hvalimo) višestruko premašuju iznose potpora na koje oni ostvaruju apsolutna prava, zaključuje Meštrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!