Carević: Nitko nije favorit protiv Hajduka na Poljudu

19.10.2022.

19:33

Autor: Sport/HRT

Mario Carević

Mario Carević

Foto: HTV / HRT

- Nitko nije favorit protiv Hajduka na Poljudu, istaknuo je stručni komentator HTV-a Mario Carević u najavi najvećeg hrvatskog derbija koji se igra u petak od 18 sati na Poljudu.

- Možemo gledati iz dva kuta ovaj derbi. Hajduk je u zaostatku osam bodova i pod imperativom je pobjede, a s druge strane Dinamo ne mora ići na pobjedu, dovoljan mu je i remi za mir u kući. Otegotna okolnost za Dinamo je ta da za četiri dana igra zahtjevnu utakmicu protiv Milana i možda će mislima biti fokusiran na tu utakmicu.

Dinamo vodi na ljestvici SuperSport HNL-a s 34 boda, dok Hajduk ima osam bodova manje.

- Hajduk možda nije u najboljoj formi, ali zbrajaju se svi bodovi, bez obzira kako dođeš do njih. Činjenica jest da su zadnje dvije utakmice pobijedili u 98. minuti. To možemo gledati kao sreću, ali i da su karakterno jaki i fokusirani. Hajduk ima kvalitetu, moraju se posložiti još neke stvari. Treneru treba vrijeme da se sve posloži. Mislim da će krenuti u visokom presingu i jurnuti od prve minute. Dinamo je naviknut na velike utakmice i bit će zanimljivo, rekao je Carević.

Može li Marko Livaja presuditi utakmicu u Hajdukovu korist?

- Livaja se izdvaja u kolektivu jer je izuzetno kvalitetan. Tako i Petković iskače kod Dinama. I Livaja i Petković su možda ljudi odluke, kazao je Carević pa zaključio:

- Derbiji nikad nisu bile ljepotice, vidjet ćemo vjerojatno gol, dva, ali nadam se da se i varam!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!