Carević: Najbolja utakmica Hajduka od dolaska Leke

12.03.2023.

22:38

Autor: A.M./Stadion/HRT

Mario Carević

Mario Carević

Foto: Stadion / HRT

U emisiji Stadion proanalizirali smo 25. kolo SuperSport HNL-a. "Naglasak bih stavio na utakmicu u Gorici, bila je to jedna od najuzbudljivijih utakmica otkad postoji HNL. Tu je i pobjeda Šibenika nad Dinamom, ona je zaslužena, ali malo tko ju je očekivao", rekao je u uvodu emisije Mario Carević.

Carević se potom osvrnuo na derbi Osijeka i Hajduka:


- Smatram da je ovo najbolja igra Hajduka otkad ju je preuzeo Leko. Bili su zreli i organizirani, a ključ je bila obrana u 4-4-1-1- Zatvorili su centralni koridor i limitirali Osijek, smatram da je obrana donijela pobjedu u ovoj utakmici.


Leki često nedostaju igrači, je li to veliki problem?


- Sigurno da je problem, ne možeš standardizirati ekipu, pogotovo je to važno za obranu, kad su stalne rotacije ne možeš ih uigrati. Pate, ali danas je Hajduk izgledao jako dobro. Nije to napadački izgledalo nezaboravno, ali su iskoristili ponuđeno od Osijeka i nogomet ih je nagradio, kaže Carević.


Prokomentirao je igru Filipa Krovinovića:


- Krovinović je bio u povučenijoj ulozi, zato je Hajduk izgledao dosta povezanije i kreativnije, jer s njim u niskoj ulozi imaš kreaciju. Prije je igrao polušpicu u 3-4-2-1, on nije tu do kraja pokazao svoje kvalitete. Puno je produktivniji u povučenijoj ulozi, rekao je i dodao:

- Hajduk je bio odličan u reposjedu, a prije svega je pozicijski dobro stajao, a kad si bliže loptu brže reagiraš, zaključio je Carević.


O Osijeku, koji već sedam utakmica u svim natejcanjima ne zna za pobjedu, kaže:


- Osijek je u napadu bio dosta siromašan, Hajduk ga je dosta limitirao, no Osječani u zadnjih pet-šest utakmica imaju velikih problema u napadačkom dijelu. Osijek je u prijelaznom roku izgubio dosta važnih igrača, no i dalje imaju kvalitetan kadar. Ne znam što se događa u Gradskom vrtu, teško mi je reći što je točno problem u Osijeku.


Naš sudački ekspert Marijo Strahonja proanalizirao je dvije sporne situacije iz ove utakmice.


Prva se dogodila  u 21. minuti, mogući kazneni udarac za Osijek, duel Vuškovića i Jugovića:


- Granična situacija, uživo bih dao za pravo sucima, mislim da usporena snimka "pojačava" ovu situaciju. Sudac je bio blizu, kontakt je postojao, Jugović gura glavu dolje, lopta ide desno, branič radi rotaciju, ali...


U 27. minuti Čeberko radi prekršaj na Marokancu Benrahouu i dosuđen je jedanaesterac:


- Jasno da je ovo puno čišća situacija, radi se o leđnom čišćenju u namjeri igranja loptom. Ovo je isključivo žuti karton i dobra odluka.


O porazu Dinama na Šubićevcu Carević je rekao:


- Komplimenti za Šibenik, odradili su taktični fenomenalno, odličan mentalitet, guste i uske linije, disciplinirana faza obrane, apsolutno zaslužena pobjeda. Ivanušec i Ademi su nedostajali. Ademi je lider ove ekipe i puno znači na terenu, no Dinamo ima velik kadar i ne bih se usudio reći da je DInamo izgledao loše jer njih dvojica nisu igrali. Šibenik je sjajno limitirao goste, pogotovo Petkovića. Kasnije je Dinamo promijenio formaciju i jače napao zadnju liniju Šibenika, no i dalje nije stvarao neke velike šanse, bili su to uglavnom dalekometni udarci. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!