13:57 / 19.02.2021.

Autor: T.D./HRT

Caktaš nema pravo igrati ni za drugu Hajdukovu momčad

Mijo Caktaš

Mijo Caktaš

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Sapunica na relaciji Caktaš-Hajduk se nastavlja. Donedavni kapetan Hajduka Mijo Caktaš u četvrtak je izbačen iz Hajdukove prve momčadi. Caktaš već duže vrijeme ne pristaje na smanjenje plaće, oglušuje se na pravila koja je propisao predsjednik Lukša Jakobušić.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius je pred novinarima objavio kako Mijo Caktaš u pregovorima nije prihvatio opciju prodaje, ni produljenje ugovora s Hajdukom.

Caktaš je prebačen u drugu momčad kod trenera Gorana Sablića, no tamo se pojavio problem oko pravilnika. Caktaš za drugu momčad u 2. HNL neće moći igrati zbog jasnih pravila. Tamo piše da igrač koji je na dan 1. srpnja tekuće natjecateljske godine stariji od 21 godinu i prijavljen je za drugu momčad, pet puta nastupi za prvu momčad na prvenstvenoj utakmici u toj natjecateljskoj godini gubi pravo nastupa za drugu momčad.

U istoj situaciji je i Bassel Jradi koji je doživio Caktaševu sudbinu. Jradi će tako praviti društvo Caktašu na treninzima je će do kraja sezone moći samo trenirati s drugom momčadi dok im ne istekne ugovor. Obojica će pričekati nove nogometne destinacije bez odigrane službene utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!