Čačić zadovoljan mladim snagama, najavio borbu za oba trofeja

12.01.2023.

22:23

Autor: A.M./HRT/GNK Dinamo

Trener Dinama Ante Čačić

Trener Dinama Ante Čačić

Foto: GNK Dinamo / YouTube

Trener Dinama Ante Čačić je nakon remija s Celjem i povodom završetka rovinjskog dijela priprema razgovarao s novinarima. Otkrio je da je zadovoljan odrađenim,  a pohvalio je i mlade snage.

- Rezultat nije bio u prvom planu. Zadovoljan sam što smo odradili 120 minuta, opteretili smo igrače u dosta dobrom natjecateljskom ritmu. U ovoj fazi su dečki dosta umorni. Bilo je puno htjenja i želje, naravno, bilo je i tehničkih pogrešaka. Imali smo dosta situacija u kojima smo mogli zabiti poneki gol više. Sretan sam što nemamo novonastalih situacija kad se radi o ozljedama. Slijede nam sad dva dana odmora, a onda konačna priprema za nastavak sezone, počeo je Čačić i nastavio:


- Malo smo u startu imali problema jer smo imali igrače pod virozom, Mišića i Ademija, koji su stigli malo kasnije. Naravno da je teško stopostotno ostvariti ono što čovjek zacrta. Ne stajemo s pripremama i dalje ćemo raditi. Sad s jednim drukčijim načinom, u nešto manjem obimu.

 Zadovoljan je učinkom šestorice mladih igrača koje je odveo na zimske pripreme:


- Ugodno su me iznenadili. Svi koji su igrali osim vratara Krkalića pokazali su da su s pravom bili s momčadi u Rovinju. Pred njima je perspektiva, kaže trener Dinama.


Najavio je proljetne ambicije Dinama:


- Na proljeće ćemo si stvarati dodatni imperativ dodatnim podražajem. Imperativ jest biti bolji nego što smo bili na jesen. Radit ćemo na tome da primamo još manje golova jer, iako smo primili malo, primili smo svejedno koji gol previše. Važno je kroz proljetni dio natjecanja sačuvati prvo mjesto. Idemo naravno i po trofej u Hrvatskom nogometnom kupu. Proljeće moramo iskoristiti kako bismo imali jasnu sliku za sljedeću sezonu, s kojim igračima ćemo krenuti u europske kvalifikacije, zaključio je Čačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!