13:53 / 07.05.2022.

Autor: I.L./HRT

Čačić: Imperativ je na strani Osijeka, nama sutra nije "biti ili ne biti"

Ante Čačić

Ante Čačić

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

- Utakmica donosi puno toga i učinit ćemo sve da uzmemo puni plijen, rekao je trener Dinama Ante Čačić u najavi sutrašnjeg dvoboja s Osijekom. Interes za ovu važnu utakmicu iznimno je velik, očekuje se velika podrška domaćih navijača s maksimirskih tribina.

- Ispred nas je jedna vrlo bitna utakmica, ja bih rekao prava natjecateljska u kojoj su velika tri boda za nas domaćine i, naravno, za naše goste. Utakmica s kojom se možemo približiti potvrdi osvajanja naslova, odnosno Osijeku mogućnost da ostane i dalje u trci za taj isti naslov. Utakmica se očekuje u dobrom raspoloženju, imamo sitnijih problema, neki igrači neće biti spremni, ali imamo dostatan i kvalitetan fond igrača koji može odgovoriti zahtjevima te iste utakmice. Veselim se interesu naših vjernih navijača za ovu utakmicu. Oni su nam sad nasušno potrebni i siguran sam da ćemo uz njihovu podršku učiniti sve ono što je važno, a to je da Dinamo prezentira svoju kvalitetu kroz 90 minuta, ne opterećujući se tablicom i semaforom, i na kraju prikladno toj izvedbi biti konačni rezultat. 


Ako Rijeka pobijedi Hajduk, a Dinamo slavi protiv Osijeka, u Maksimiru se već u nedjelju može proslaviti naslov.


- Za njih je ovo eliminacijska utakmica kojom neosvajanjem tri boda gube priključak za vrhom. Mi smo tu ja bih rekao u povoljnoj situaciji, ali ne razmišljamo tako. Osijek je satkan od vrlo kvalitetnih pojedinaca, kvalitetnih igrača i na kraju imaju kontinuitet trenera dvije godine. Morat će sutra više riskirati. Imaju pojedince na koje ćemo morati pripaziti, ali imaju i svojih nedostataka i slabosti. Imamo još devet bodova do kraja svi, treba ići iz utakmice u utakmicu. 

Znači li to da Dinamo neće juriti pobjedu?


- Htio sam reći da je u toj utakmici puno veći imperativ na strani Osijeka. Ne želim reći svojim igračima da je sutra "biti ili ne biti" jer nije. Nego u ovom prekrasnom ambijentu protiv renomiranog protivnika koji nam želi uzeti skalp u Maksimiru trebamo biti na nivou. Uz potporu sa sjevera i zapada, učinit ćemo sve da dođemo do željene pobjede. Igrači moraju ući u utakmicu rasterećeni. Moramo biti strpljivi, moramo imati ideju koju ćemo nastojati provesti. Aktualni smo prvaci, igramo na svojem terenu i učinit ćemo sve da to opravdamo. Sve što smo radili ovaj tjedan trebamo primijeniti na sutrašnjoj utakmici.


Bit će to prvi dvoboj s klupe Čačića i trenera Osječana Nenada Bjelice


- Želim mu puno uspjeha, naravno, sutra ne. Njegov opus u Dinamo svi pamtimo. S Osijekom je Nenad napravio klub i momčad koja se respektira i nastoji doći do trofeja. Ponavljam, ja sam trener koji sam puno godina na klupama, bio sam i u Dinamu prije deset godina, pa uključujući našu svetinju, reprezentaciju. Nisam u podređenom položaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!