12:57 / 16.02.2022.

Autor: K.L./HRT

Bule suspendiran na tri utakmice, novčane kazne za Hajduk i Dinamo

Nino Bule

Nino Bule

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 23. kola HT Prve lige.

Među kažnjenim klubovima su HNK Hajduk i GNK Dinamo, dok je kazna izrečena i pomoćnom treneru Osijeka Ninu Buli.

Obrazloženja disciplinskog suca prenosimo u cijelosti:

- HNK Hajduk kažnjen je s 22.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Slaven Belupo. Od strane domaćih navijača Torcide od 64. do 72. minute zapaljeno je dvadesetak baklji i tri dimne kutije na zapadnoj tribini i jedna u 67. minuti na istočnoj tribini, sve su dogorjele na tribini.

GNK Dinamo kažnjen je sa 7.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice  Dinamo - Gorica. Od strane pripadnika navijačke skupine BBB u 71. minuti utakmice zapaljeno je sedam baklji, od kojih je pet bačeno na tartan stazu, gdje su i ugašene.

Nino Bule (Osijek, pomoćni trener) kažnjen je jedinstvenom kaznom od 3.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog isključenja uslijed vrijeđanja (čl. 53.b DP HNS-a) i prijetnji (čl. 59. DP HNS-a) sucima tijekom utakmice Osijek - Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!