20:11 / 30.05.2021.

Autor: I.L./HRT/HNS

Budimir: Minuta, pola sata, 90 minuta... bit ću spreman

Ante Budimir

Ante Budimir

Foto: Screenshot / HNS

Pred Antom Budimirom prvo je veliko natjecanje u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

- Imao sam priliku biti na standardnim, klasičnim okupljanima, utakmicama, ali ovo je nešto drukčije. Biti od 0 do 24 sa suigračima, stožerom, sa svom ekipom koja je oko nas je posebno. Tek smo na početku, još će trajati. Vremena za upoznavanje ima. Jako se veselim tome.

Budimir je bio najbolji strijelac Osasune s ukupno 12 golova u svim natjecanjima. Sedam je golova postigao glavom čime je najbolji strijelac Primere u toj kategoriji. Mogao bi biti Dalićeva opcija u napadačkom dijelu.

-  Imamo jako puno kvalitetnih igrača u ofenzivnom dijelu. Konkurencija? Svi imamo isti cilj, hoćemo biti na maksimumu, želimo imati svoj udio u ekipi. Gledam na to da treniram, probam biti u što boljem izdanju i naravno poštujemo sve odluke izbornika.

Što očekuje od nastupa na Europskom prvenstvu?

- Očekujem da uđemo u Euro kompaktni, s idejom da znamo što želimo. Vjerujem u našu ekipu, vjerujem da možemo proći skupinu i nakon toga svašta se može desiti. Najbitnije kroz pripreme i pripremne utakmice je da se što bolje upoznamo i što bolje izvježbamo detalje da 13.6. budemo pravi. Tu sam unutar 26 igrača koji imaju privilegiju tu biti. Opet kažem, nastojim biti spreman, za ono što me čeka da budem pravi. Što je to? Ne znam i ne želim se zamarati. Minuta, pola sata, 90... želim biti spreman za ono što će doći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!