Bruno Marić podnio ostavku na mjesto instruktora za VAR

16.05.2019.

12:44

Autor: M.M./HRT

default error photo
Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne video suce (VAR).
Hrvatski nogometni savez objavio je kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne video suce (VAR).

Priopćenjem se oglasio i sam Marić, koji je rekao da podnosi ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. 

- Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju. Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska - Mađarska!, stoji među ostalim u priopćenju.

Marićeva ostavka stigla je samo dva dana nakon što je javnosti predstavljeno uvođenje VAR-a u hrvatski nogomet koje bi se trebalo dogoditi u proljetnom dijelu sljedeće sezone. Prije nego što uvede VAR tehnologiju, svako natjecanje i savez moraju dobiti odobrenje Fife i IFAB-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!