15:23 / 15.04.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Breko: Olmo će napraviti najveći transfer Dinama dosad

Dani Olmo (Goran Stanzl/PIXSELL)

Dani Olmo (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Uvjeren sam da će, bude li zdrav, napraviti najveći transfer Dinama dosad", rekao je sportski novinar Ante Breko u Studiju 4.
Prije tri godine tvrdilo se kako će Dinamo mladog španjolskog reprezentativca Danija Olma prodati, ali ne za manje od 25 milijuna eura. Za 16-godišnjeg Dinamovca Barcelona je bila spremna platiti taj novac - Dinamo je čekao. Tri godine poslije Olmo navodno neće iz Maksimira ispod 40 milijuna eura.

Dinamo u ovom trenutku ima najskuplje mlade igrače, ne samo u našoj već i drugim ligama ovog dijela Europe. Hoće li Olmo postati najskuplji igrač Dinama, ali i HNL-a?

-    Hoće, definitivno hoće. Sazreo je kao osoba, mudro je vođen. Cijeli hodogram njegove karijere bio je idealno posložen zahvaljujući ocu i cijeloj obitelji, dobrim trenerima, na kraju ga je nagradilo i sa sjajnim trenerom Bjelicom koji ga je ukomponirao. Uvjeren sam da će, bude li zdrav, napraviti najveći transfer Dinama dosad, rekao je sportski novinar Ante Breko u Studiju 4.

-    Dinamo ima mlade igrače koji mogu nadomjestiti one igrače koji će danas-sutra otići, a prije svega tu govorimo o Olmu i Livakoviću koji će najvjerojatnije napustiti Dinamo. Važno je da je Bjelica rekao da on ostaje i da nema rasprodaje.

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je postupak davanja državljanstva nogometašu rođenom u Terrassi, u pokrajini Kataloniji, a Hrvatski olimpijski odbor dao je pozitivno mišljenje na taj zahtjev HNS-a. Međutim, Olmo je već upisao nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju Španjolske, čiji mu je dres prvi izbor.

-    Stalno je bio tretiran kao da je naš. Potajno smo se nadali, no logično je da ga domovina zove. Što je najvažnije, on je svakako jedna dobra legitimacija hrvatskog nogometa na velikoj sceni, rekao je Breko.

Prokomentirao je i situaciju oko izgradnje i ulaganja u stadione: -    Najbliže realizaciji stadiona je Velika Gorica, a najdalje je Grad Zagreb za koji svi lobiramo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!