16:42 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Brekalo o kapetanskoj vrpci duginih boja: Ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije

Josip Brekalo (Goran Stanzl/PIXSELL)

Josip Brekalo (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na početku sezone, njemački Wolfsburg je objavio kako će kapetani svih njihovih momčadi, nositi kapetansku vrpcu duginih boja u znak solidarnosti s gay populacijom.
Na početku sezone, njemački Wolfsburg je objavio kako će kapetani svih njihovih momčadi, nositi kapetansku vrpcu duginih boja u znak solidarnosti s gay populacijom. Sportski direktor Wolfsburga Jorg Schmadtke objasnio je da su se odlučili na taj potez kako bi se zauzeli za tolerantnije društvo i protiv diskriminacije.
Nakon što je u javnost izašlo kako se mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (20) ne slaže potpuno s ovom akcijom, on je svoj stav ovako objasnio za Kicker:  

Moram reći kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam odgojen strogo vjerski. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njihova osobna stvar. Ali simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ja ne želim nositi,
rekao je Brekalo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!