14:18 / 13.02.2020.

Autor: K.L./Hina

Bosančić: Stogodišnji klub moramo postaviti na čvrste temelje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vinkovačka hotelska tvrtka GEM odustala je od kupnje 62.963 dionica.
Vinkovačka hotelska tvrtka GEM odustala je od kupnje 62.963 dionica, odnosno 52,00029 posto temeljnog kapitala HNK "Cibalia" š.d.d. Vinkovci u vlasništvu Grada Vinkovaca na ponovljenom javnom pozivu.

Izvijestili su to u četvrtak iz Grada Vinkovaca te dodali kako opcije eventualnog stečaja ili gašenja "Cibalije" nisu aktualne te će se u lipnju ponoviti natječaj za kupnju većinskog paketa dionica "Cibalije".

- Grad Vinkovci izražava žaljenje što se taj proces nije dovršio do kraja, no ističemo kako razumijemo i investitora, koji je pokazao zainteresiranost i jedini se javio na poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica 'Cibalije'. Jasno kako je nama 'Cibalia' i njeno poslovanje iznimno važno i Grad će kao većinski vlasnik na skupštini predložiti model smanjivanja duga, procesa financijske konsolidacije te dokapitalizacije, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je kako u lipnju slijedi novi natječaj za prodaju dionica.

Po njegovim riječima, i dalje sva nastojanja Grada idu prema iznalaženju strateškog partnera i konačnog kvalitetnog rješenja za Cibaliju.

Bosančić: Stogodišnji klub moramo postaviti na čvrste temelje
- To je naš prioritet i odgovornost. Moramo naš stogodišnji klub, koji je srce ovog grada postaviti na čvrste temelje i vratiti mu mjesto koje zaslužuje. Uvijek postoji način i rješenje, ovo nas neće pokolebati i nećemo odustati od saniranja kluba i konačnog rješenja. Nikakvo gašenje ili stečaj nisu opcija, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Iz Gradske uprave navode i kako je GEM uplatio na račun HNK "Cibalije" značajnu pozajmicu u cilju deblokade žiro računa, isplate zaostalih plaća i ostalih hitnih obaveza, te je i preuzeo trošak svakodnevne prehrane za 19 igrača, i dodatno se financijski angažirao oko pojačanja ekipe, dovođenja igrača i rješavanja njihova stanovanja.

- GEM d.o.o. je i prije predaje ponude obećao predstavnicima grada i kluba sponzorstvo troškova prehrane za potreban broj igrača te financijsku pomoć oko dovođenja pojačanja i smještaja igrača. Sponzorstvo ostaje na snazi neovisno o našoj odluci o odustajanju od ponude. GEM d.o.o. će, kao i u proteklih 30 godina, u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti i dalje pomagati 'Cibaliji', poručio je vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke GEM Ivan Cvitković.

Dodao je kako je GEM obavio analize poslovanja kluba i odradio niz razgovora s mogućim suinvestitorima - vinkovačkim poduzetnicima i većim pojedinačnim dioničarima kluba i stručnim partnerima.
- Analiza dubinskog snimanja kluba trajala je preko 700 sati timskog rada, uz korektnu suradnju zaposlenika i predstavnika kluba i grada, te dostavljanje tražene dokumentacije. No želja de se pomogne klubu koja nas je motivirala da predamo ponudu je jedno, a poslovne brojke na kojima moramo odgovorno temeljiti poslovne odluke su drugo, stoga je GEM d.o.o. analizom utvrdio da, nažalost, ne može sami bez 2-3 partnera ući u tako velik i zahtjevan projekt, obrazlažu svoju odluku u GEM-u.

Dodaju kako ne isključuju mogućnost da se ponovo prijave kao kupac na sljedećem natječaju za dionice "Cibalije" zajedno sa partnerima.
Ivan Bosančić (Davor Javorovic/PIXSELL)

Ivan Bosančić (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!