11:41 / 09.04.2018.

Autor: R.J./I.L.K./HRT

Blažević: Kad sam najtužniji sjetim se 98. i odmah sam sretniji

-

-

Foto: - / -

Miroslav Ćiro Blažević prisjetio se SP-a u Francuskoj 1998. na kojem je Vatrene odveo do bronce.
Bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević prisustvovao je predstavljanju projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva na HRT-u. Tom se prilikom prisjetio SP-a u Francuskoj 1998. na kojem je Vatrene odveo do bronce.

To je bio uspjeh koji je mobilizirao cijelu zajednicu i donio veliko zadovoljstvo. Prvo nama koji smo bili vinovnici toga događaja. Stoga bih poručio našim reprezentativcima i našem izborniku kako cijela nacija živi za ovu najveću smotru i kako o njima ovisi hoćemo li biti sretni ili nesretni. To je jedna hipoteka koje trebaju biti svjesni. Dvadeset godina nakon moram vam priznati kada sam najtužniji sjetim se 98. I opet sam sretan, rekao je Blažević.

Ustvrdio je kako je teško usporediti kvalitete reprezentacije koju je vodio 1998. do svjetske bronce s onom današnjom.

Nogomet je napravio evoluciju, uvjeti igre su apsolutno različiti. U moje vrijeme, prije 20 godina, jednom Asanoviću, Bobanu ili Šukeru bila je dovoljna jedna sekunda i 75 desetinki da realiziraju svoju ideju, danas samo 75 desetinki. Nemate ni vremena ni prostora, tu mogu egzistirati pravi maheri. Sentimentalno sam vezan za svoju ekipu, ali kada bi bilo moguće da danas igraju Boban i kompanija protiv Modrića i ekipe − nemamo nikakve šanse, istaknuo je.

Ćiro predviđa kako će nas Vatreni oduševiti u Rusiji.

Za to sam da se ljestvica digne na najveći nivo. Hrvatska reprezentacija pripada skupini od tri najjače reprezentacije svijeta. Imamo izbornika kojem se može apsolutno vjerovati, on je moralna vertikala, znalac, živi za to. Očekujem da ćemo se jako radovati u Rusiji, zaključio je Blažević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!