16:59 / 12.03.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Bjelica: Ni zbog koga se neću mijenjati

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica

Foto: Screenshot / NK Osijek

U posljednjem dvoboju 25. kola domaćeg nogometnog prvenstva u nedjelju će igrati Šibenik i Osijek.

Trener Osječana Nenad Bjelica na konferenciji za medije najavio je dvoboj na Šubićevcu.

- Ekipa je u dobrom stanju, svi igrači su na raspolaganju, osim onih koji su već duže vrijeme ozlijeđeni, znači 22 igrača su spremna za nastup. Putujemo u dobrom ozračju i nadamo se najboljem ishodu, rekao je Bjelica.

- Dečki su raspoloženi, angažirani na treninzima i svi žele igrati što je jako dobro jer je i velika konkurencija unutar momčadi. Nadam se da ćemo biti bolji od domaćina i osvojiti sva tri boda. Šibenčani su jako dobro organizirani, vrlo agresivni, a vidjet ćemo i kakvi će biti uvjeti za igru. Možda ćemo se morati malo prilagoditi terenu, mogućem vjetru koji tamo često puše i sličnim stvarima. U svakom slučaju do nedjelje ujutro sigurno neću odlučiti kojih 11 će istrčati od prve minute.

Opasan je šibenski napadački trojac Ampem, Sahiti i Jurić.

- Sva trojica su sjajni, vjerojatno će ubrzo doći na još višu razinu jer to po svojoj kvaliteti zaslužuju. Morat ćemo biti fokusirani i agresivni da ih zaustavimo jer su velika opasnost, ali ja vjerujem u svoje dečke, da će biti koncentrirani i da ćemo ih uspjeti zaustaviti, kaže Bjelica.

Bjelici neki zamjeraju njegovu nervozu tijekom utakmica.

- Ja sam bio trener u HNL-u na 84 utakmice dosad, u te 84 utakmice sam jednom isključen. To je bilo na utakmici u Osijeku dok sam bio trener Dinama. Ja igram utakmicu zajedno sa svojom ekipom, ja živim utakmicu i želim pobijediti utakmicu pod svaku cijenu. Nekad idem do limita, u tom nekom svom ponašanju na klupi, nekad možda i nesvjesno prijeđem taj limit. Ali, to je jednostavno iz moje velike želje da pobijedim utakmicu, tako da svatko to vidi na svoj način. Ta moja emocija, taj moj temperament me doveo tu gdje jesam, ne moram nabrajati što sam ostvario, samo u Hrvatskoj dok sam tu zadnje dvije i pol godine. Znači, ne govorim onome prije Dinama što je bilo. Sve što sam napravio u ove dvije i pol godine, da sam stajao na liniji kao kofer koji šuti i ništa ne govori, vjerojatno bi to isto moji igrači prepoznali, a ovako vide moju emociju, vide koliko želim pobijediti, a ako se to nekome ne sviđa, ja tu ne mogu ništa. Pošteno se odnosim prema poslu, pokušavam dati svoj maksimum koji onda očekujem i od igrača na terenu. Zadnji put sam nešto rekao za VAR, pa meni VAR uopće nije potreban, ni u mom privatnom životu, ni kao treneru meni VAR ne treba da bih ja bio pošten. Takav sam kakav sam, tko me može prihvatiti neka me prihvati, ja se neću zbog nikoga mijenjati. To mi samo govori da sam zajedno s Osijekom jako uspješan, jer samo uspješne ljude napadaju, samo na uspješne ljude su ljubomorni, na gubitnike nitko nije ljubomoran, rekao je Bjelica.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!