11:24 / 10.04.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT

Bjelica u Zagrebu u samoizolaciji, čeka razgovor s čelnicima kluba

Nenad Bjelica (Luka Stanzl/PIXSELL)

Nenad Bjelica (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hoće li Dinamo i još uvijek aktualni trener Modrih Nenad Bjelica uspjeti usuglasiti mišljenja, trebalo bi se doznati sljedećeg tjedna.
Trener Dinama Nenad Bjelica prije nekoliko dana stigao je u Zagreb iz Klagenfurta gdje živi, a zbog pandemije koronavirusa i propisa Nacioalnog stožera civilne zaštite nalazi se u samoizolaciji u kojoj čeka razgovor s čelnicima kluba.

Još uvijek aktualni trener Modrih sljedećeg tjedna bi trebao s klupskim čelnicima razgovarati o nastavku ili prekidu suradnje nakon što su njihovi odnosi narušeni zbog nesuglasica oko smanjenja plaća, a potom i odluke kluba da otpusti Bjeličine suradnike.

Podsjetimo, u Dinamu su zbog pandemije koronavirusa prije dva tjedna zaključili kako svi moraju podnijeti teret krize te su donijeli odluku o smanjenju plaća. Bjelica i igrači prve momčadi nisu pristali na jednostranu odluku čelnika, smatrajući da je bio potreban konstruktivniji dijalog.

Uslijedilo je otpuštanje cijelog stručnog stožera, osoba koje je za svoje suradnike odabrao sam Bjelica. U hrvatskom prvaku nisu se odlučili i na otkaz treneru, najvjerojatnije zbog klauzula u ugovoru o visokoj odšteti u slučaju otkaza.

Neki igrači bi navodno i pristali na Dinamov model isplate plaća po kojemu bi trećinu primanja dobili u redovnom roku, trećina bi im bila isplaćena u roku od šest mjeseci od odigravanja prve službene utakmice, a trećine bi se morali trajno odreći. Hoće li i kakav dogovor s upravom postići trener, trebalo bi se doznati 16. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!